Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΒΑΛΙΩΝ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: «Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσβατος (...) η πραγματική ανάπτυξη απαιτεί ιδιώτες επιχειρηματίες, βέβαιους ότι θα έχουν οφέλη αν επενδύσουν. Για να το κάνουν, πρέπει να έχουν πειστεί ότι το επενδυτικό κλίμα έχει αλλάξει. Οτι η χώρα έχει ξαναγίνει ελκυστική για να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους. Οι πολλές και σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να επιταχυνθούν» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Η «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ: «Τα μεγάλα μέτωπα όμως της οικονομίας είναι ανοιχτά (...) Η ανόρθωση της πραγματικής οικονομίας απαιτεί σοβαρότερες και μεγαλύτερες προσπάθειες εκ μέρους όλων. Χρειάζεται νέα επιχειρηματική λογική και επιχειρηματίες που δεν θα έχουν στόχο και πελάτη το κράτος, αλλά την αγορά (...) Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας (...) Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις θα επιτρέψει τον ανταγωνισμό και τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ενα σενάριο που εξετάζεται και ικανοποιεί την τρόικα είναι το κλείσιμο παλαιών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται να γίνει και η ανάθεση δημιουργίας νέων αποκλειστικά από ιδιώτες. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα είναι συνεπής τόσο έναντι της δέσμευσης για απελευθέρωση της αγοράς όσο και της υπόσχεσης ότι δεν θα πουλήσει υφιστάμενες μονάδες της ΔΕΗ» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ - ΣΤΟΧΟΣ: «Το ερώτημα που τίθεται για τη ΔΕΗ δεν είναι εάν θα πουληθούν ή όχι μονάδες της, αλλά εάν θα καταφέρει να αντέξει στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται στην ευρωπαϊκή αγορά (...) οι εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, όπως η πώληση σε ιδιώτες νέων λιγνιτικών μονάδων στα βεβαιωμένα κοιτάσματα που υπάρχουν σε Ελασσόνα και Δράμα είναι βέβαιο ότι θα σκοντάψουν (...) η βιωσιμότητα της ΔΕΗ θα κριθεί από το αν η κυβέρνηση θα λάβει τολμηρά μέτρα για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι λέει και τι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ (2014-06-27 00:00:00.0)
Τεράστια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και παράδοση σε ιδιώτες (2011-12-22 00:00:00.0)
Δώστε κοιτάσματα λιγνίτη στους ιδιώτες (2010-11-19 00:00:00.0)
Δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα (2010-11-12 00:00:00.0)
Στρατηγικός στόχος η πλήρης «απελευθέρωση» (2010-08-01 00:00:00.0)
«Τέλος εποχής» και για το λιγνίτη (2006-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ