Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατέρχονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια που στηρίζονται και από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, για τη διάλυση της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού τους. Ετσι, μετά από πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστών της ΔΕΗ, που προέρχονται από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, αλλά αντιδρούν στη συναινετική στάση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στις κυβερνητικές επιλογές να διαλύσει τη ΔΕΗ και να τους αφαιρέσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην πλατιά σύσκεψη καλούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση, όπως επίσης καλούν, τα ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα τα όργανα, με σκοπό να οργανώσουν την ενημέρωση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού και να αναπτύξουν συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ θα πρέπει να είναι:

  • Ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της ΔΕΗ.
  • Η ασφάλισή μας είναι και θα παραμείνει ασφάλιση στον εργοδότη.
  • Η έκθεση της "Cooper's" - και καμία ανάλογη - δεν αποτελεί βάση για συζήτηση.
  • Η επιτροπή "Τήνιου" είναι ο Δούρειος Ιππος για τη ΔΕΗ και το ασφαλιστικό. Να αποχωρήσουν τώρα οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, της ΠΟΣ, της ΓΣΕΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι "η θέση κάθε τίμιου συνδικαλιστή, κάθε τίμιου εργαζομένου, είναι στον αγώνα για τη σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού, στον αγώνα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ