Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Μαχητική στήριξη του αγώνα από το ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ επισκέφτηκε χτες τους απεργούς. Καταγγέλθηκαν παράνομες και επικίνδυνες τακτικές της εργοδοσίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"Είμαστε διατεθειμένοι ως ΚΚΕ να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δυναμικών μορφών αγώνα, για να δοθεί έκφραση στο αίτημα του λαού και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης να μην κλείσουν τα χημικά εργοστάσια και να λειτουργήσουν σωστά όλες οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη".

Αυτά τόνισε ο Χρήστος Κόφφας,γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ,στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες αντιπροσωπεία της Οργάνωσης με το σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια,στις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Στην αντιπροσωπεία της ΚΟΘ συμμετείχαν επίσης οι Γ. Κατσαρός,Κ. Αβραμόπουλος και Χ. Κουτσουράς.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για την πορεία της συνεχιζόμενης απεργίας τους, που έχει δυο βασικά αιτήματα: Να μην προχωρήσει η εταιρία σε μονομερή αλλαγή της σύμβασης εργασίας, του εσωτερικού κανονισμού και του ασφαλιστικού συστήματος των εργαζομένων και να μην προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για κλείσιμο των χημικών μονάδων.

Σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις για ολόκληρη την περιοχή Θεσσαλονίκης που θα έχει το κλείσιμο των χημικών μονάδων, οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι εκτός από την απώλεια 1.000 περίπου θέσεων εργασίας, η χώρα θα στερηθεί από την παραγωγή προϊόντων, που θα είναι υποχρεωμένη να τα εισάγει.

Στη συζήτηση έγινε καθαρό ότι η διεύθυνση της επιχείρησης εκτελεί, με εργολάβους, θερμές εργασίες συγκόλλησης σε περιοχές κοντά σε δεξαμενές καυσίμων, υγρών και αερίων, χωρίς την εποπτεία του απαραίτητου προσωπικού και εκδίδει άδειες εργασίας κατά παράβαση διαδικασιών που επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί για την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων.Καταγγέλθηκε ακόμα ότι η διεύθυνση απειλεί το προσωπικό ασφαλείας με απόλυση για να το εξαναγκάσει να εργαστεί εκτός υποχρεώσεων.

Για όλα αυτά ο πρόεδρος και γραμματέας του σωματείου προσέφυγαν χτες στον εισαγγελέα για κατάθεση σχετικής μήνυσης.

Ο Χρήστος Κόφφας παρατήρησε ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η δύσκολη κατάσταση, πρέπει να υπάρχει από την πλευρά των εργαζόμενων πολιτική βούληση για σύγκρουση με τις αντεργατικές πολιτικές του καπιταλιστικού κράτους. "Στη δοσμένη φάση, τόνισε, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την αντεργατική λαίλαπα. Απαιτείται συντονισμός και κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων σ' όλες τις επιχειρήσεις που απειλούνται με κλείσιμο, ενημέρωση των πολιτών και οργάνωση δυναμικών μορφών μαζικών αγώνων για να μην περάσουν τα σχέδια αυτών που θέλουν τη Θεσσαλονίκη με αποδιοργανωμένο τον τομέα της βιομηχανίας, για να γίνει μια περιοχή υπηρεσιών και διαμετακομιστικού εμπορίου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα (2008-05-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στη Σταυρούπολη (2000-08-25 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι ζουν το δικό τους «γολγοθά» (1999-12-16 00:00:00.0)
"Εφυγε" η Ελένη Κόφφα (1999-05-26 00:00:00.0)
Η "Ομοσπονδία" ανήκει στους αγρότες (1998-08-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το ΔΣΕ (1998-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ