Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η "Ομοσπονδία" ανήκει στους αγρότες

Κλιμάκιο της ΚΟΘ επισκέφθηκε το εργοστάσιο και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και παραγωγούς, καλώντας τους με αγώνες να ματαιώσουν την παράδοση της συνεταιριστικής οργάνωσης στους μεγαλέμπορους και τις πολυεθνικές

Να ματαιώσουν με τους αγώνες τους την καταστροφική απόφαση της διοίκησης, που παραδίδει την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών "Ομοσπονδία" στους μεγαλοπαραγωγούς, τους μεγαλεμπόρους και τις πολυεθνικές, κάλεσαν παραγωγούς και εργαζόμενους στη συνεταιριστική οργάνωση ο Χρ. Κόφφας,γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και ο Γ. Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.Επικεφαλής κλιμακίου της Οργάνωσης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της "Ομοσπονδίας" στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

"Η ιστορική αυτή οργάνωση, με απόφαση της διοίκησης οδηγείται σε αλλαγή του χαρακτήρα της και παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Εκτιμάμε ότι ο χαρακτήρας της "Ομοσπονδίας", πέρα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, δεν πρέπει να αλλάξει, γιατί μόνο έτσι η συνεταιριστική οργάνωση μπορεί να είναι ένα στήριγμα του μικρού και μεσαίου αγρότη", τόνισε ο Χρ. Κόφφας, μιλώντας στους παραγωγούς που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του εργοστασίου, περιμένοντας τη σειρά τους για να παραδώσουν την ντομάτα.

Οπως είπαν οι παραγωγοί στη συζήτηση που ακολούθησε, κάθε χρόνο η ποσόστωση στην Ενωση μειώνεται από 2.000 - 4.000 και δίνεται στους ιδιώτες βιομήχανους. Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην τιμή της ντομάτας, ειδικά τώρα που το ΔΣ της "Ομοσπονδίας" έχει εκχωρήσει τα δικαιώματά του στην ΑΤΕ και σε ένα συμβούλιο διευθυντών. Οι αγρότες δε γνωρίζουν ούτε σε ποια τιμή θα αγοραστεί το προϊόν τους, ούτε πότε θα πληρωθούν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Εχεδώρου και πρώην μέλος της διοίκησης της "Ομοσπονδίας" Τ. Πασχαλούδης, που επισκέφθηκε το εργοστάσιο μαζί με το κλιμάκιο της ΚΟΘ, δήλωσε ότι με την κατάσταση που υπάρχει ο αγρότης βρίσκεται σε απόγνωση και αν συνεχιστεί αυτό θα παύσει πλέον να καλλιεργεί την ντομάτα, το βαμβάκι, το ρύζι και το καλαμπόκι. "Τα κοστολόγια έχουν φτάσει σε τέτοια ύψη που είναι πλέον ασύμφορη η παραγωγή. Η παρακράτηση που γίνεται από τον παραγωγό στην ντομάτα, (τρεις δραχμές και φέτος φαίνεται θα είναι πολύ μεγαλύτερη) έχουν σαν αποτέλεσμα ο αγρότης να χάσει και το μικρό του πενιχρό μεροκάματο. Οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας θα πρέπει να ανατραπούν από τους αντιπροσώπους της ΓΣ της Ομοσπονδίας. Πρέπει άμεσα να συγκληθεί Γ Σ και να αποφασίσει το Σώμα για το τι θα γίνει από δω και μπρος με την Οργάνωση", τόνισε ο Τ. Πασχαλούδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ