Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν την πολιτική δίωξη της Β. Νικολα'ϊδου

Οι διαμαρτυρίες για την πολιτική δίωξη της υποψήφιας δημάρχου Νίκαιας με τη "Δημοκρατική Ενότητα" Βέρα Νικολαϊδου συνεχίζονται.

Εκ μέρους της "Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης Καβάλας", ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμος Ζαχαριάδης δηλώνει πως η Κίνηση "εκφράζει την αγανάκτησή της για την αντιδημοκρατική και επαίσχυντη απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε αργία και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο τη δημοτική σύμβουλο και υποψήφια δήμαρχο Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου.

Η κυβέρνηση με αυτή της την ενέργεια δείχνει καθαρά τον πανικό της. Επειδή δεν μπορεί διαφορετικά να σταματήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και κατ' επέκταση τη διαφαινόμενη ήττα της, χρησιμοποιεί ενέργειες και πρακτικές, τις οποίες ανασύρει από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Είμαστε σίγουροι ότι στις επόμενες δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές ο λαός θα καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τις πρακτικές της. Η ΠΔΚΚ και ο δημοκρατικός κόσμος της Καβάλας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Βέρα Νικολαϊδου και ζητάνε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτή της την απόφαση.

  • Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Μελισσίων χαρακτηρίζει σαν απαράδεκτη την απόφαση που θέτει σε αργία την υποψήφια δήμαρχο. Προσθέτει, ότι "εμείς οι αντιστασιακοί που κάναμε σκοπό της ζωής μας την επικράτηση στην πατρίδα μας όπως: ελευθερία, δημοκρατία, αξιοκρατία και, εκφράζοντας όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο των Μελισσίων, διαμαρτυρόμαστε με αγανάκτηση για την ανεπίτρεπτη, αντιδημοκρατική και φασίζουσα ενέργεια του διορισμένου κυβερνητικού περιφερειάρχη και με την ανοχή του σημερινού δημάρχου Τράπαλη, πολιτική δίωξη της καταξιωμένης στη συνείδηση των αντιστασιακών και του κοκκινιώτικου λαού, πρώην δημάρχου, Βέρας Νικολαϊδου".

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι τέτοιου είδους μέθοδοι "ατσαλώνουν περισσότερο το φρόνημα του κοκκινιώτικου λαού και τελικά θα ακυρώσουν και θα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων αυτή την απόφαση, εκλέγοντάς την και πάλι σαν δήμαρχο. Η Βέρα Νικολαϊδου, γέννημα και θρέμμα της ηρωικής και αδούλωτης Κοκκινιάς, τον Οχτώβρη θα είναι και πάλι δήμαρχος".

  • Τη διαμαρτυρία του εκφράζει και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης,σημειώνοντας ότι πρόκειται για απόφαση "που δημιουργεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα, γιατί μας θυμίζει άλλες παλιότερες σκοτεινές και ανώμαλες εποχές για τη χώρα μας".

"Εκτιμούμε και θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι ασυγχώρητα άστοχη και πολιτικά εμπαθής για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και επικίνδυνη, για να μην πούμε και εχθρική, για την ομαλή δημοκρατική πορεία του τόπου μας που τόση ανάγκη έχει σήμερα η χώρα μας". Τέλος, η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης καλεί την κυβέρνηση "να επέμβει και να ανακληθεί η πολιτική δίωξη εναντίον στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ