Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Να αποσυρθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις

"Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) της χώρας με την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων, που περιορίζουν δραστικά τις εφημερίες των γιατρών και στην περίπτωση των ειδικευμένων γιατρών των ΚΥ τις απαγορεύουν", επισημαίνει σε χτεσινή δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.

"Το ΚΚΕ, υπογραμμίζει ο Απ. Τασούλας, αντιτάχθηκε και αποκάλυψε το νόμο για το Ιατρικό Μισθολόγιο, όταν συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής. Επισήμανε ότι με το νόμο αυτό θα υποβαθμιστεί παραπέρα ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας και θα υπάρξουν κατηγορίες γιατρών στους οποίους θα μειωθούν οι αποδοχές τους. Σήμερα, με τις Υπουργικές Αποφάσεις, οι επισημάνσεις του ΚΚΕ και γίνονται πράξη και σε μερικές περιπτώσεις παίρνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις".

Σήμερα, τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, γίνεται φανερή η ανάγκη για αύξηση των δαπανών για την υγεία, οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο ώστε να συμβάλλουν:

1. Στην αναμόρφωση των οργανισμών και των νοσηλευτικών μονάδων με σκοπό να εκπληρώνουν τις σύγχρονες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας.

2. Στην ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

3. Στην άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, με σκοπό να καλύπτονται οι ανάγκες και να μειωθεί ο συνολικός χρόνος εργασίας των γιατρών, ο οποίος με τις εφημερίες είναι πολύ μεγάλος.

"Αυτή την ώρα, συνεχίζει, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις Υπουργικές Αποφάσεις και να προβεί άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές, ώστε οι εφημερίες να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των Νοσοκομείων, των ΚΥ και των Περιφερειακών Ιατρείων, να πληρώνονται στο ακέραιο και να είναι απαλλαγμένες από κάθε έννοια πλασματικότητας. Κανείς γιατρός να μην αποκλείεται από την πραγματοποίηση εφημερίας και κανείς να μην παίρνει λιγότερα, συνολικά, χρήματα από όσα έπαιρνε την 31.12.97".

Και η δήλωση καταλήγει: "Καλούμε τους γιατρούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πάρουν θέση ενεργά και να αγωνιστούν, συμπαρατασσόμενοι με τους άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στον περιορισμό της δημόσιας και δωρεάν υγείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ