Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο

Στις 6 μμ, στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη), οι αντιστασιακοί και ο λαός της Κοκκινιάς θα τιμήσουν τους ηρωικούς νεκρούς τους, αφήνοντας στην πολιτική μοναξιά της τη δημοτική αρχή και την "παρέα" της

Οι αντιστασιακοί και ο λαός της Κοκκινιάς συγκεντρώνονται σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία "17ης Αυγούστου 1944" (Οσίας Ξένης) για να τιμήσουν τους νεκρούς του Μπλόκου, κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις για την επέτειο, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Νίκανδρου Κεπέση,απαγγελίες ποιημάτων, κατάθεση στεφανιών, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την καθιερωμένη πορεία στο Γ Νεκροταφείο όπου θα γίνει το προσκλητήριο των νεκρών.

Ο φετινός εορτασμός του Μπλόκου είναι ιδιαίτερα φορτισμένος πολιτικά, αφού πραγματοποιείται με "φόντο" την πολιτική δίωξη της υποψήφιας δημάρχου της "Δημοκρατικής Ενότητας" Βέρας Νικολαϊδου από τη σημερινή δημοτική αρχή με τις "ευλογίες" της κυβέρνησης, καθώς και την απόφαση του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς να γιορτάσει ξεχωριστά από τον δήμο το Μπλόκο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπάνω δίωξη. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον γιορτασμό του Μπλόκου, τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση.

Να υπενθυμίσουμε, ότι σε κοινή τους ανακοίνωση, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς και το αντίστοιχο παράρτημα του Σωματείου Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής "Ο Φοίνικας" τόνισαν, ότι "αρνούνται να αποδεχτούν την απροκάλυπτη και καθ' όλα άδικη επίθεση που επιχειρείται κατά της καταξιωμένης αγωνίστριας, ιδιαίτερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βέρας Νικολαϊδου και που αποκορύφωμά της είναι η θέση της σε "αργία" από τα καθήκοντά της ως Δημοτικού Συμβούλου". Καταδίκασαν "με οργή και αγανάκτηση αυτήν τη νέα ανέντιμη επίθεση κατά της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας"" και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό της και τη διαμαρτυρία τους ενάντια σε ανάλογες πρακτικές, με την απόφασή τους να γιορτάσουν ξεχωριστά από τον δήμο, το Μπλόκο.

Οποιος περίμενε μετά από αυτή τη σκληρή ανακοίνωση των αντιστασιακών να ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή και να ανακόψει τον επικίνδυνο για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατήφορό της, δεν υπολόγισε ότι το τέλος ενός τέτοιου κατήφορου είναι μόνο ο πάτος. Ο δήμαρχος Β. Τράπαλης σε δήλωσή του... "απορούσε" για την απόφαση των αντιστασιακών, λέγοντας ότι "δε μεσολάβησε τίποτα" που να τη δικαιολογεί! Μάλιστα, χωρίς να νιώθει την παραμικρή τύψη για το γεγονός ότι ο δήμος για πρώτη φορά θα "τιμήσει" το Μπλόκο χωρίς τους φυσικούς εκπροσώπους εκείνης της γενιάς με ευθύνη δική του, αντεπιτέθηκε στους αντιστασιακούς κάνοντας λόγο για "διχαστικές γραμμές". Ο ίδιος, που έκανε τα αδύνατα δυνατά να σύρει τον προεκλογικό αγώνα στα δικαστήρια!

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της Δευτέρας, σε αντίθεση με την... "παρεϊστικη" μάζωξη του δημάρχου την ίδια μέρα, δεν είναι παρά μόνο ένα δείγμα για την επιλογή του κοκκινιώτικου λαού σήμερα, αλλά και στις εκλογές του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ