Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Ξενοδοχείο πολυτελείας το "Ιμαρέτ"

Την πραγματοποίηση της δημοπρασίας που έγινε την περασμένη Κυριακή για τα δύο μουσουλμανικά μνημεία, ιστορικής σημασίας για την Καβάλα, και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Β. Λιόγκας, υποψήφιος Νομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Καβάλας και ο Δ. Ζαχαριάδης, υποψήφιος δήμαρχος της "Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης Καβάλας" (ΠΔΚΚ).

Πρόκειται για το "Ιμαρέτ" και το πατρικό του Μοχάμετ Αλή,(ιδρυτή της τελευταίας αιγυπτιακής δυναστείας και πατέρα του Ιμπραϊμ). Το "Ιμαρέτ" σύμφωνα με πληροφορίες κατοχυρώθηκε από γνωστή επιχειρηματία της Καβάλας, η οποία θα το μετατρέψει σε ξενοδοχείο πολυτελείας... Αυτή η μορφή "αξιοποίησης" έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Ελληνο - αιγυπτιακή Συμφωνία του 1984, η οποία προέβλεπε τη μετατροπή του σε Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο, στην υπηρεσία της Καβάλας, της φιλίας των δύο λαών και της ειρήνης μεταξύ τους.

Ο Β. Λιόγκας και ο Δ. Ζαχαριάδης επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, ότι κανένας Ελληνας αρμόδιος δεν εμπόδισε την εκμίσθωση των δύο ιστορικών μνημείων και ότι "η δημοπρασία αυτή είναι άκυρη στη λαϊκή συνείδηση και όχι μόνο... ". Και συνεχίζουν: "Για μας το θέμα είναι κυρίως πολιτικό - αυτοδιοικητικό. Αντικείμενο της κριτικής και του ελέγχου μας δεν είναι ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας και οι μπίζνες τους, αλλά η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της, καθώς και οι τοπικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης και οι παρατάξεις που λειτουργούν στα πλαίσιά της. Τους ελέγχουμε για τη στάση τους απέναντι στις αρχαιότητες και τα μνημεία της χώρας και της περιοχής μας ιδιαίτερα, για το κατά πόσο φροντίζουν για την προαγωγή της αρχαιολογικής επιστήμης και εργασίας, για τη συντήρηση, αποκατάσταση και αξιοποίησή τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τους σχεδιασμούς αποκλειστικά των αρμοδίων και ειδικών που δεν είναι άλλοι από τους αρχαιολόγους".

Οι επικεφαλής της ΝΑΣ και της ΠΔΚΚ υπογραμμίζουν την απόλυτη σιωπή του νομάρχη και του δημάρχου Καβάλας καθώς και των άλλων παρατάξεων και τονίζουν: "Η στάση τους ισοδυναμεί με παραδοχή των καταγγελιών που κάνουμε, αλλά και με ανοχή των αυθαιρεσιών των δύο κυβερνήσεων. Εμείς θα συνεχίσουμε την καμπάνια αποκάλυψης και ενημέρωσης, θα παλέψουμε μέσα κι έξω από τη Βουλή για να γίνει το "Ιμαρέτ" ένα πνευματικό - πολιτιστικό κέντρο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2007-06-09 00:00:00.0)
Παρουσίαση της διακήρυξης (2006-07-28 00:00:00.0)
Πού είναι τα συγγράμματα του Ιμαρέτ; (2004-06-25 00:00:00.0)
Κερδίζουν έδαφος τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια (2002-10-10 00:00:00.0)
Στηρίζουν τα αιτήματα της ΕΠΣΚ (1998-08-28 00:00:00.0)
Υποψήφιος νομάρχης ο Παν. Ροδάς (1998-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ