Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ
σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Η κυβέρνηση να αποσύρει τις Υπουργικές Αποφάσεις και οι εφημερίες να γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες

Αναβρασμός επικρατεί στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για τις δραστικές περικοπές στις εφημερίες των γιατρών. Το ποτήρι ξεχείλισε με τις περικοπές μέχρι και 50% των εφημεριών στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Ηρακλείου και των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για τους ασθενείς.

Χτες οι γιατροί του "Ευαγγελισμού", σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, καταδίκασαν την απόφαση. Την αντίθεσή τους στις περικοπές των εφημεριών εκφράζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία. Επίσης, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της επαρχίας (Γ Ζώνη) εξέλεξαν Συντονιστική Επιτροπή, η οποία ζητά την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για τις περικοπές των εφημεριών στα Κέντρα Υγείας της ζώνης αυτής.

Με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ αντιτάχθηκε στο νόμο για το Ιατρικό Μισθολόγιο και επισήμανε ότι με το νόμο αυτό θα υπάρξουν κατηγορίες γιατρών στους οποίους θα μειωθούν οι αποδοχές. Ο βουλευτής του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις Υπουργικές Αποφάσεις και οι εφημερίες να γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες και κανένας γιατρός να μην πάρει λιγότερες αποδοχές από όσα έπαιρνε στο τέλος του 1997.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ