Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
"Ολα πάνε καλά" εκτός από το... έργο

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά τις πρώτες εξαγγελίες για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης δήλωσε χτες ότι οι μελέτες κτηματογράφησης του κυρίως προγράμματος, τελικά... ανατέθηκαν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το έργο θα ενταχθεί στο πακέτο Σαντέρ ως έργο απόλυτης προτεραιότητας και επιλεξιμότητας, αν και μέχρι τώρα έχουν απορροφηθεί, μόλις και μετά βίας, 12 δισ. δρχ. από τα 45 συνολικά, της πρώτης φάσης του προγράμματος! Κι αυτό, γιατί οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της εταιρίας "Κτηματολόγιο ΑΕ" (εκτελεί το έργο για λογαριασμό του Δημοσίου) για την ανάθεση μελετών κτηματογράφησης σε "ημέτερους", προκάλεσαν δεκάδες ενστάσεις και δικαστικές παρεμβάσεις.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχώρησε πριν από μερικούς μήνες, σε περικοπή κονδυλίων από το Εθνικό Κτηματολόγιο της τάξης 8 - 10 δισ. δρχ.,λόγω χαμηλής απορροφητικότητας...

Κατά τα άλλα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ίδρυση και λειτουργία των κτηματικών γραφείων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, αφού το υπογράψουν οι συναρμόδιοι υπουργοί και πως θα καταρτιστούν και δασικοί χάρτες για περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ