Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Κερδίζουν έδαφος τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια

Να δυναμώσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΔΑΣ) και της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) για να ενισχυθεί ο πόλος αντίστασης στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει το λαό της Κοζάνης στην ανεργία, στη φτώχεια και το θάνατο. Αυτό το μήνυμα απηύθυναν μέσα από τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, οι υποψήφιοι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζονται από ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Δημοκρατική Περιφερειακή Ενωση, και κοινωνικές δυνάμεις.

Ο Γιάννης Μητσιάκος, υποψήφιος νομάρχης Κοζάνης και ο Νίκος Μάτσος, υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης, αναφέρθηκαν διεξοδικά στα τρία βασικά προβλήματα του νομού που αποτελούν και τις αρνητικές πρωτιές του: Την ανεργία που είναι πολύ πάνω από το 20% και εντείνεται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Τη μόλυνση περιβάλλοντος λόγω έλλειψης μέτρων από τη ΔΕΗ. Και την έξαρση που παρατηρείται σε κακοήθεις και πνευμονολογικές ασθένειες λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης Σ. Μαυρόπουλος και ο Γ. Βαλαής, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ.

Αντίστοιχα μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά, στην πλατεία Ομονοίας, όπου μίλησε ο υποψήφιος νομάρχης Χρήστος Ατζέμης. Στη Σιάτιστα, στην πλατεία της Χώρα, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Πορείας Μιχάλη Καραμπατζιά.

Στην Καβάλα, γέμισε από κόσμο η πλατεία Ελευθερίας. Πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση που όμοιά της έχει να γίνει από τη δεκαετία του '80. Οι πολίτες χειροκρότησαν τον υποψήφιο πρόεδρο της διευρυμένης ΝΑ Κώστα Μόλλα, τον υποψήφιο νομάρχη Καβάλας της ΔΑΣΥ Δήμο Ζαχαριάδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας Βασίλη Λιόγκα.

Πρωτοπόρα η αγροτιά, έδωσε το «παρών» μαζί με άλλους κατοίκους της Δράμας, στη συγκέντρωση που έγινε στη Χωριστή και μίλησαν ο υποψήφιος νομάρχης της ΔΑΣΥ και ο Σταύρος Μπατζέλας υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Σε μια μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση μετατράπηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εβρου - Ροδόπης, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Μίλησαν ο Χρήστος Τρέλλης, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ, ο Πασχάλης Χριστοδούλου, υποψήφιος νομάρχης Εβρου και ο Σάββας Δευτεραίος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Εκδόθηκε ψήφισμα που καταδικάζει τον προαποφασισμένο πόλεμο εναντίον του Ιράκ και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο.

Ενδεικτική της δυναμικής του συνδυασμού της Δημοκρατικής Συνεργασίας, ήταν η συγκέντρωση στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε η υποψήφια δήμαρχος Λαμπρινή Παυλίδου.

Στο Κιλκίς, ο δημοκρατικός λαός έστειλε μήνυμα ενίσχυσης του συνδυασμού Συνεργασία για το Κιλκίς, με τη μαζική συμμετοχή του στη συγκέντρωση όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Φαχουρίδης.

Αντίστοιχα αισιόδοξα μηνύματα έστειλε και ο λαός της Βέροιας με την παρουσία του στη συγκέντρωση στο πάρκο Εληάς, όπου μίλησαν ο υποψήφιος νομάρχης Ημαθίας της ΝΑΣ Πρόδρομος Παπαγιαννόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας της ΔΑΣΥ Γιώργος Ορφανίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ