Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Ηχηρή υπέρ του Π. Κοσιώνη η λαϊκή ετυμηγορία

Ο λαός της Πάτρας «παίρνει θέση» και «στέλνει μήνυμα». Ο Παναγιώτης Κοσιώνης θα είναι ο αυριανός δήμαρχος στην Πάτρα. Αυτή ήταν η ετυμηγορία του πατραϊκού λαού στη χτεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση, δίνοντας τη δική του απάντηση για το ποιον θέλει δήμαρχο στην Πάτρα. Η γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό παρουσία του κόσμου στην πλατεία Γεωργίου κατέδειξε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη νικηφόρα πορεία του αγωνιστικού συνδυασμού «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι». Ενας συνδυασμός που τυγχάνει μιας ευρύτατης συσπείρωσης και έχει τη δυναμική με την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων να βάλει στο περιθώριο τους δικομματικούς εταίρους που τα τελευταία δεκαέξι χρόνια ενίσχυσαν με την πολιτική τους τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της Πάτρας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κοσιώνης κατήγγειλε το κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με τις υποσχέσεις και τη ρουσφετολογία που «ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας και φτάνουν τα όρια της πολιτικής απάτης». Και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες μέρες Φλωράτος και Καράβολας υπόσχονται από μετρό μέχρι τραμ, τέσσερα συνεδριακά κέντρα, παγοδρόμια, Μέγαρο Μουσικής καθώς και 6.000 θέσεις απασχόλησης κ.ά. Τα λένε αυτοί που 16 χρόνια τώρα δεν έκαναν τίποτα για τα λαϊκά στρώματα παρά μόνο έταζαν λαγούς με πετραχήλια και στη συνέχεια έγιναν οι ίδιοι λαγοί».

Ο Π. Κοσιώνης αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του Α. Καράβολα και του Ευ. Φλωράτου επισήμανε «τη φθίνουσα πορεία σε όλους τους τομείς της Πάτρας τα τελευταία 16 χρόνια, χωρίς καμία διαμαρτυρία, χωρίς καμία προοπτική. Και όλα αυτά, όταν οι μοναδικοί δείκτες που αυξάνονται συνεχώς στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η ανεργία και η συσσώρευση πλούτου σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Ολες τους οι δραστηριότητες εξαντλήθηκαν σε υπομνήματα, φαξ και επιστολές και ταυτόχρονα ενίσχυαν τους λίγους και τους δυνατούς, αδικώντας κατάφωρα τους άνεργους, τους φτωχούς και τους αδύναμους. Καταχρέωσαν τους δημότες με αλόγιστους δανεισμούς για την εξυπηρέτηση των δημοσίων σχέσεων και ξεπούλησαν τη δημοτική περιουσία που ανήκει σε όλους τους Πατρινούς».

Ο Π. Κοσιώνης απευθυνόμενος στο λαό της Πάτρας τόνισε πως «τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, για να δημιουργήσουμε ένα δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό που θα είναι κοντά στο λαό και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας. Θέλουμε ο Δήμος της Πάτρας να είναι η φωνή του λαού της Πάτρας. Μόνο αυτή η παράταξη έχει τα κότσια να τα βγάλει πέρα προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Είναι η παράταξη για τα δύσκολα».

Φτάνοντας προς το τέλος της ομιλίας του ο Π. Κοσιώνης είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι ήρθαν μαζί μας, κόβοντας την κλωστή που τους ένωνε με την αντίπερα όχθη. Κάποιοι άλλοι ήρθαν μαζί μας, σπάζοντας πραγματικά αλυσίδες. Και κάλεσε τους Πατρινούς να στείλουν στο Δήμο τις δυνάμεις που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά του. «Δώστε μας δύναμη και σας δίνουμε την υπόσχεση: Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού θα βρουν τον μπελά τους μαζί μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ