Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Εντός έδρας» στο πλευρό των εργαζομένων

Περιοδεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πραγματοποίησε χτες η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ε. Παντελάκη

Σ' ένα από τα πολλά «πηγαδάκια», που έγιναν χτες στο ναυπηγείο
Σ' ένα από τα πολλά «πηγαδάκια», που έγιναν χτες στο ναυπηγείο
Στο πλάι των εργατών του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά βρέθηκαν χθες η υποψήφια νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ, Ελπίδα Παντελάκη, και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Μανουσογιαννάκης και συνομίλησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους υπεύθυνους και τις αιτίες, καλώντας τους να απαντήσουν και με την ψήφο τους την Κυριακή, επιλέγοντας αγωνιστές υποψηφίους.

Με την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων, που έγινε με τα χειροκροτήματα των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ (πρώτος στο χορό ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας) χάθηκαν γύρω στις δυο χιλιάδες θέσεις εργασίας, το ναυπηγείο συρρικνώθηκε, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων δουλεύουν πλέον με τρίμηνες συμβάσεις και χαμηλά μεροκάματα, σε καθεστώς ομηρίας. Δικαιολογημένη, λοιπόν, είναι και η αγωνία που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στους εκπροσώπους της ΝΑΣ, για την ίδια την επιβίωσή τους, τη σύνταξή τους, το μέλλον το δικό τους, αλλά και των παιδιών τους, που περιγράφουν με μελανά χρώματα αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Μαζί με την αγωνία τους, όμως, εξέφρασαν και την αγανάκτησή τους για όσους παρουσιάζονται ως «σωτήρες» των εργαζομένων, αλλά, στην ουσία, βάζουν πλάτη για την υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Κάποιοι μας είπαν ότι στα ναυπηγεία παίζουμε εκτός έδρας», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, εννοώντας ότι πολλοί θεωρούν το χώρο «άνδρο» της ΠΑΣΚΕ, «αλλά εμείς -συνέχισε - δεν έχουμε το σύνδρομο να χάνουμε εκτός έδρας, ήρθαμε για να βάλουμε "γκολ"». Και πράγματι, οι εργαζόμενοι στα μηχανουργεία, στη μηχανοργάνωση, στα σωληνουργεία, σ' όλα τα συνεργεία όπου πήγαν τους αγκάλιασαν θερμά κι έδειξαν ότι μπορούν, παρά τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, να γυρίσουν την πλάτη σε «ξεπουλημένους γηπεδούχους».

«Την καρδιά της ναυπηγικής βιομηχανίας, που θα μπορούσε να έχει μια τεράστια ανάπτυξη, την ιδιωτικοποίησαν και έδωσαν στους ιδιώτες όλες τις κρατικές παραγγελίες, ενώ χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται όλο και πιο σκληρές κι ο τεράστιος πλούτος που βγαίνει εκεί από το μόχθο των εργαζομένων, πάει απευθείας στις τσέπες της αμερικάνικης πολυεθνικής», είπε συμπερασματικά η Ε. Παντελάκη. Επίσης, κάλεσε σε στήριξη των αγωνιστικών συνδυασμών της ΝΑΣ και των αντίστοιχων στους δήμους, γιατί «μόνον η δική μας συμμετοχή σε θέσεις, τόσο διοίκησης, όπως για παράδειγμα στο Πέραμα, όσο και αντιπολίτευσης μπορεί πραγματικά να βάλει φρένο, μαζί με τη δική σας βοήθεια, σε όσες αντιλαϊκές ρυθμίσεις ετοιμάζονται να περάσουν και μέσω της Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ