Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Γλέζος και «ΕΘΝΟΣ»

Περίεργα πράγματα; Ισως να μην είναι και τόσο περίεργα. Εξάλλου, σε τούτες τις εκλογές, που έχει επιστρατευτεί πληθώρα μέσων και... μέσων, τίποτα δεν είναι πια περίεργο. Πόσο μάλλον, όταν αυτό αφορά στη στάση ΠΑΣΟΚικής κατεύθυνσης παραγόντων, σχετικά με τον Μ. Γλέζο. Ας δούμε το θέμα πιο συγκεκριμένα.

Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», η οποία ως γνωστόν είναι μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα, ανέλαβε χτες, διά χειρός Ερ. Μπαρτζινόπουλου, να πλέξει το εγκώμιο στον Μ. Γλέζο και να καλέσει, μάλιστα, σε εκλογή του στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά!

Παράλληλα, επειδή η εφημερίδα και ο αρθρογράφος δεν ενδιαφέρονται μόνο για την υπερνομαρχία, αλλά και για το Δήμο της Αθήνας, θέτουν και το ζήτημα της υπερψήφισης του Γ. Δημαρά!

Δεν είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός; Μοιάζει να τους θεωρούν δικούς τους ανθρώπους... Ετσι, ενώ η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» πριμοδοτεί επισήμως και στα ίσα τη Φ. Γεννηματά για την υπερνομαρχία και τον Χρ. Παπουτσή για το Δήμο της Αθήνας, με το άλλο χέρι πριμοδοτεί τους Γλέζο και Δημαρά! Λέει δηλαδή: Οσοι δεν ψηφίζετε τους επίσημους του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστε τους παραπάνω.

Βέβαια, ο Ερ. Μπαρτζινόπουλος έχει κάθε δίκιο να επαινεί τον Μ. Γλέζο. Οταν ο Α. Παπανδρέου χρειάστηκε τον τελευταίο, για να κλέβει ψήφους από το ΚΚΕ υπέρ του ΠΑΣΟΚ, κατέφυγε και σ' αυτόν. Κι έτσι, ο Μ. Γλέζος εκλέχθηκε τη μια φορά βουλευτής και την άλλη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στη δεκαετία του 1980.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι δεν ξεχάστηκε αυτή η... προσφορά του Μ. Γλέζου. Πολύ περισσότερο, όταν οι σημερινές του θέσεις, αφήνουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ