Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ
«Φωτιά» τα νέα μέτρα για το βαμβάκι!

Ομιλία του υποψήφιου νομάρχη Λάρισας σε αγρότες των Φαρσάλων

ICON

Τα νέα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών κατήγγειλε ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας με τη «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», μιλώντας στη Βαμβακού της επαρχίας Φαρσάλων. Χαρακτήρισε, δε, τα μέτρα, «φωτιά» για τους αγρότες, καθώς καθορίζουν τα 275 κιλά βαμβάκι ανά στρέμμα, ως ηρτημένη παραγωγή που επιδοτείται, επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα για την επιπλέον παραγόμενη ποσότητα βαμβακιού και προβλέπουν μείωση της εκκοκκιστικής περιόδου μέχρι την 31η Δεκέμβρη 2002.

Κι αφού αναφέρθηκε στις ψεύτικες κυβερνητικές υποσχέσεις για το βαμβάκι της περσινής καλλιεργητικής περιόδου και στην κατάσταση που έχουν περιέλθει οι βαμβακοπαραγωγοί, τόνισε: «Δυστυχώς, κοροϊδεύουν τους αγρότες, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση. Πραγματικά, οι αγρότες μας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για το βαμβάκι της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου δίνουν χαριστική βολή στους παραγωγούς».

Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση στοχεύει μέσα σε λίγα χρόνια να περιοριστούν δραστικά τα στρέμματα που καλλιεργούνται με βαμβάκι», ενώ επισήμανε πως «πολύ σύντομα η επιδότηση για το βαμβάκι θα δίνεται ανά στρέμμα, καθώς μ' αυτόν τον τρόπο θέλουν να μειωθεί η επιδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό».

Καταλήγοντας ο Μπ. Μπακούλας τόνισε: «Εμείς θα δώσουμε αγώνα και μέσα από τη νομαρχία. Σας καλούμε να μας στηρίζετε, να δυναμώσετε τη φωνή μας κι όλοι μαζί να ξεκινήσουμε από τώρα τον αγώνα για ν' ανατραπεί αυτή η πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ