Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Να στραφούν οι προβολείς στα λαϊκά προβλήματα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Καλτσώνης ζήτησε από το λαό να δυναμώσει τη φωνή του εκλέγοντας δημοτικές αρχές που δε θα είναι εντολοδόχοι αντιλαϊκών πολιτικών

Να δημιουργήσουν με την ψήφο τους τις προϋποθέσεις ώστε να στραφεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα λαϊκά προβλήματα και όχι να είναι μοχλός εμπορευματοποίησης των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών και εντολοδόχος αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών, κάλεσε χτες βράδυ από την κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης τους κατοίκους της πόλης ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Καλτσώνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα», που μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση.

Για να βγει, όπως τόνισε, πιο δυνατή η φωνή του λαού της Ηλιούπολης, όταν θα έχουν χαμηλώσει τα φώτα των προεκλογικών συγκεντρώσεων και τα προβλήματα θα είναι παρόντα, όπως και πριν. Αναφερόμενος στο τι είδους δημάρχους και δημοτικές αρχές έχει ανάγκη ο λαός, τόνισε: Δε θέλουμε ένα δήμο επιχειρηματία που θα βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τα συμφέροντα των πολλών. Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε μοχλό προώθησης της εμπορευματοποίησης των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών.

Στα σημείο αυτό, ο ομιλητής ανέφερε το παράδειγμα του κολυμβητηρίου στο οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει επιβάλει 45 ευρώ το άτομο και για τα παιδιά 25 ευρώ το μήνα. Σε μια τέτοια ΤΑ, σημείωσε, συμπίπτουν όλες οι άλλες παρατάξεις και οι πολιτικοί φορείς που τις στηρίζουν.

Ο Δ. Καλτσώνης κάλεσε τους δημότες με τους αγώνες και με την ψήφο τους να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να ψηφίσουν για μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, που θα ξεφύγει από τις αντιλαϊκές συνταγές.

Μόνο αυτός, πρόσθεσε, που δε σκύβει το κεφάλι, που στέκει αγωνιστικά μαζί με το λαό, μπορεί να κερδίσει μικρές νίκες καθημερινές, που θα βοηθάνε για να πάρει μια ανάσα ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο βιοτέχνης, ο νέος και ο άνεργος.

Αυτό, τόνισε, πρέπει να γίνει πεποίθηση στον ψηφοφόρο, γιατί λάθη στην κάλπη δεν επιτρέπονται, καθώς... μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δεν αναγνωρίζονται. Να συμβάλουν έτσι για την ανάδειξη μιας δημοτικής αρχής που θα συμπαραστέκεται στα προβλήματα των εργαζομένων, θα ορθώνει φραγμούς στις αντιλαϊκές επιλογές που πλήττουν το λαό, ανεξάρτητα από το χρώμα της κυβέρνησης από την οποία εκπορεύονται. Για μια δημοτική αρχή που θα συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης του ελληνικού λαού και δε θα είναι πρωτεργάτης για αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές, όπως στην υγεία, την παιδεία, το ασφαλιστικό κλπ. Μια δημοτική αρχή που θα υπερασπίζεται και διευρύνει τις λαϊκές κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ