Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μεγάλη συγκέντρωση ΝΑΣ - «Αγωνιστικής Κίνησης»

Μήνυμα εκλογής αγωνιστικών συνδυασμών, δημάρχων και νομαρχών, που θα είναι μπροστάρηδες στους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας και όχι φερέφωνα της αντιλαϊκής πολιτικής, κυβέρνησης και ΝΔ, έστειλαν οι Ηρακλειώτες, προχτές το βράδυ, με τη μαζική συμμετοχή τους στην κεντρική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου», που έγινε στην πλατεία Λιονταριών.

Στη συγκέντρωση, που διακρινόταν για τον παλμό της αλλά και τη μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, μίλησαν ο υποψήφιος νομάρχης Μιχάλης Φαρσάρης και ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Ορφανός.

Ο Μιχ. Φαρσάρης τόνισε την πολιτική σημασία αυτών των εκλογών, όπου θα κριθούν οι δύο λογικές που υπάρχουν. Η λογική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση κλεισμένη στα όρια της κεντρικής εξουσίας, διαχειριστή της κυβερνητικής πολιτικής, και από την άλλη η λογική - που υπερασπίζεται η ΝΑΣ - η οποία θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση προμαχώνα της ανυποχώρητης υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων, της αποφασιστικής αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, της αγωνιστικής συσπείρωσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, της προβολής των οραμάτων τους, για μια ζωή αντάξια του μόχθου τους.

O Στέλιος Ορφανός, με τη σειρά του, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των δημοτών γύρω από τους αγωνιστικούς συνδυασμούς για μια διαφορετική πολιτική με προτεραιότητα τον ίδιο το δημότη. Ενώ κατηγόρησε τους άλλους συνδυασμούς, εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής, για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των ψηφοφόρων και εκμετάλλευσης μέσω ψεύτικων υποσχέσεων προς αυτούς.

«Οι άλλοι συνδυασμοί δεν ασχολήθηκαν με την ουσία των προβλημάτων. Αρνήθηκαν την κοινή δημόσια εμφάνιση των υποψηφίων δημάρχων για να μπορούν οι δημότες να συγκρίνουν πρόσωπα και προγράμματα. Επαιξαν στη διαφήμιση και στα στημένα γκάλοπ. Εριξαν πολύ χρήμα στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες. Γέμισαν τον κόσμο με φωτογραφίες και αόριστες υποσχέσεις. Εκαναν ρουσφέτια, εκβιασμούς σε υποψήφιους και ψηφοφόρους.

Προσπάθησαν, τελικά, να κρύψουν ένα πράγμα, ότι δεν έχουν πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Οτι θέλουν πάση θυσία όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, να συνεχιστεί η ίδια πολιτική που έχουμε γνωρίσει στο δήμο. Οτι θέλουν, πάλι, να εμποδίσουν, κατά κύριο λόγο εμάς, τη δική μας προσπάθεια, να συσπειρώσουμε όλους τους δημότες που θέλουν να έχει ο δήμος μια διαφορετική πολιτική με προτεραιότητα στο δημότη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ