Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΝΑΣΥ, για να πιάσει τόπο η ψήφος

Του Γιώργου Ρόκου, υποψήφιου νομάρχη Θεσσαλονίκης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ)

Motion Team

Στις 13 Οκτώβρη ψηφίζουμε για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν στο νομό Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό καλούμε τους ψηφοφόρους να μην ξεχάσουν:

-Την ανεργία που διογκώνεται με μεγάλους ρυθμούς. Εφτασε στο 30%-35% στους νέους και στις γυναίκες.

- Την αγροτική παραγωγή που απαξιώνεται και την αγροτιά που ξεκληρίζεται.

- Τη δημόσια Παιδεία που μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Τη συνεχόμενη εξαγγελία, την τελευταία δεκαετία, για τη λειτουργία σε πρωινή βάρδια όλων των σχολείων του νομού, που για ακόμη μια φορά μας υπόσχονται.

- Την ακρίβεια που φουντώνει, το γεγονός ότι οι μικρομεσαίοι συρρικνώνονται, ενώ κυριαρχούν στο νομό τα πολυκαταστήματα.

- Τη μόλυνση του περιβάλλοντος που συνεχίζεται, με κορυφαίο παράδειγμα την καταστροφή της λίμνης Κορώνεια.

- Τη Θεσσαλονίκη που σταδιακά μετατρέπεται σε πύλη εγκατάστασης και περάσματος ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Τον Οκτώβρη θα εγκατασταθούν εκατοντάδες αξιωματικοί στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, που θα γίνει στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού. Βρισκόμαστε στο προανάκρουσμα ενός πολέμου ενάντια στο Ιράκ.

Σε όλα τα παραπάνω, να προσθέσουμε και τη στάση που κράτησαν οι άλλοι συνδυασμοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν στην εξέλιξη του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ολοι τους συμφώνησαν στην αποψίλωση της ΝΑ από αρμοδιότητες, στη μετατροπή της σε όργανο υλοποίησης της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, στην επιβολή του διορισμένου Περιφερειάρχη, που ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στους αιρετούς.

Για όλα τα παραπάνω, εξίσου συνυπεύθυνοι είναι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού (Χατζησάββας, Ψωμιάδης). Επειδή, λοιπόν, ξέρουν ότι και μετά τις εκλογές νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται, φροντίζουν να αποπροσανατολίσουν το λαό με ψευτοκαυγάδες, με την τακτική της προσωπικής επίθεσης από τη μία και της απουσίας από τη συζήτηση από την άλλη.

Λύσεις και προτάσεις για το νομό υπάρχουν. Και για τα έργα υποδομής, που περίπου για μια 20ετία εξαγγέλλονται και για τη λίμνη Κορώνεια, υπήρχαν προτάσεις, όμως τίποτε δεν έγινε, εκτός από το ότι κέρδισαν ουκ ολίγα ορισμένα γραφεία μελετών.

Τι λείπει; Η πολιτική βούληση, να έρθουν σε σύγκρουση με τις αντιλαϊκές επιλογές της κεντρικής εξουσίας.

Αυτή τη διέξοδο δίνει η ΝΑΣΥ. Η μόνη προσπάθεια συνεργασίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που μπορεί να δώσει άνεμο αγώνα, διεκδίκησης στη Νομαρχία.

Εμείς δεσμευόμαστε να παλέψουμε για ένα νομό Θεσσαλονίκης που:

  • Θα αναπτύσσεται με βάση τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και με σεβασμό στο περιβάλλον. Η ανάπτυξη αυτή θα είναι ισόρροπη στην περιφέρεια και στην πόλη.
  • Η δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία να κατοχυρώνεται στην πράξη και όχι στα λόγια.
  • Η προστασία των μικρομεσαίων αγροτών να είναι κύρια επιδίωξη, κόντρα στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ.
  • Η νομαρχία να είναι θεσμός πραγματικά φιλολαϊκός που θα στηρίζει, θα συντονίζει τους αγώνες του λαού.

Εγγύηση γι' αυτά αποτελεί η ΝΑΣΥ. Γιατί, σε αυτή συσπειρώνονται κόμματα, Κινήσεις, πρόσωπα που και στο παρελθόν και στο παρόν πρωτοστάτησαν στις διεκδικήσεις που αναπτύχθηκαν στο νομό.

Για να πιάσει, λοιπόν, τόπο η ψήφος, στηρίζουμε ΝΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ