Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Τίμιος αγώνας ο "πόλεμος για την ειρήνη"

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία των φιλειρηνικών δυνάμεων

Μια ακόμα ομοβροντία στα πλαίσια του "πολέμου για την ειρήνη" εξαπέλυσε χτες το φιλειρηνικό κίνημα της Πάτρας, με τη διαδήλωση που πραγματοποίησε για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον κουρδικό λαό και το μελλοθάνατο ηγέτη του. Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης συγκεντρώθηκαν πολλοί Πατρινοί πολίτες αλλά και Κούρδοι πρόσφυγες διαδηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό που αιματοκυλά τους λαούς.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ανακοίνωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν, στην οποία σημειώνεται πως "ο πρόσφατος πόλεμος στη γειτονική Γιουγκοσλαβία κατέδειξε την υποκρισία και το δημοκρατικό έλλειμμα της υποτιθέμενα "πολιτισμένης Ευρώπης"", η οποία "υπό την ηγετική καθοδήγηση των ΗΠΑ", ανάλογα με τα συμφέροντά της, χαρακτηρίζει τον αγώνα ενός λαού για ελευθερία "τρομοκρατικό", την ώρα που ανάλογες ενέργειες ενός άλλου λαού τις θεωρεί "εθνικοαπελευθερωτικές" και "δίκαιες". Αναφερόμενο στην καταδίκη του Α. Οτσαλάν σε θάνατο σημειώνει πως αυτή τη στιγμή ο κουρδικός λαός χρειάζεται η αλληλεγγύη όλων των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς "δε θα σταματήσει ούτε στιγμή να παλεύει για τη λευτεριά του", προσθέτοντας πως "η ειρήνη θα νικήσει αν και ο πόλεμος για την ειρήνη είναι πολύ δύσκολος, όμως είναι ένας τίμιος αγώνας".

Στην ανάγκη της συστράτευσης όλων ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αχαϊας, Βασίλης Ασπρούλιας.Τόνισε πως τα πρόσφατα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και η σύλληψη και καταδίκη του Α. Οτσαλάν δείχνουν πως πρέπει να ορθωθεί ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του πολέμου. Σ' αυτόν τον συνεχιζόμενο πόλεμο οι λαοί θα πρέπει να συνεχίσουν να ορθώνουν το ανάστημά τους, κλιμακώνοντας τη δράση τους, γιατί ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Κάλεσε μάλιστα το λαό της Πάτρας να πυκνώσει τις γραμμές του φιλειρηνικού κινήματος ενόψει των μελλοντικών αγώνων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι δονήθηκαν από τα συνθήματα για "Λευτεριά στο Κουρδιστάν, λευτεριά στον Οτσαλάν" και πλήθος άλλα αντιιμπεριαλιστικού περιεχομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ