Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΕΚ
Κατοικίες με χρονομίσθωση

Νομοσχέδιο για τα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με το οποίο στην ουσία μετατρέπεται ο Οργανισμός σε μία ιδιότυπη τράπεζα, κατατέθηκε χτες στη Βουλή και η συζήτησή του θα αρχίσει την Τρίτη στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό, δίνεται η δυνατότητα στον ΟΕΚ να εκμισθώνει στους δικαιούχους του κατοικίες "με μηνιαίο μίσθωμα 1/400 του κόστους κατασκευής τους". Μετά την παρέλευση πενταετίας και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση δεκαετίας από την ενοικίαση της κατοικίας οι δικαιούχοι ενοικιαστές μπορούν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ζητήσουν την απόκτηση της κυριότητας της κατοικίας καταβάλλοντας εφάπαξ για την εξόφλησή της τη διαφορά του ποσού του συνόλου των ενοικίων που έχουν ήδη πληρώσει και του ποσού, βάσει του οποίου είχε υπολογιστεί αρχικά το μηνιαίο μίσθωμα.

Επίσης στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διάφορες ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια του Οργανισμού που έχουν ήδη χορηγηθεί.

Χτες επίσης κατατέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με το οποίο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη χορήγηση άδειας για τα σκάφη αναψυχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ