Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Περιφρόνηση των λαϊκών αναγκών

Επιδεικτικά περιφρονεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους η κυβέρνηση Σημίτη και γι' αυτό δε διστάζει να προχωρά στην απερέγκλιτη αντιλαϊκή πολιτική της στα μεγάλα θέματα της υγείας, παιδείας, εργασίας και γεωργίας. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα των αντίστοιχων υπουργείων, ενώ την Παρασκευή θα συζητηθούν και των υπόλοιπων (Ανάπτυξης, Μεταφορών, κ. λπ).

Οπως είπε μετά τη συνεδρίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνοψίζοντας τη συζήτηση του κυβερνητικού οργάνου, "σε γενικές γραμμές η πολιτική σε κάθε τομέα παραμένει η ίδια". Ετσι, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν σε κάθε τομέα για την πιο γρήγορη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και σε αυτή την κατεύθυνση δόθηκαν "οδηγίες και κατευθύνσεις" από τον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικές είναι οι διαπιστώσεις που έγιναν για τα παραπάνω ζητήματα. Για την Υγεία, για παράδειγμα, εκτιμήθηκε ότι "τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ικανοποιητικά"! Για την Παιδεία "η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά"! Οι αγρότες πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι γιατί "η Αγροτική Τράπεζα μπορεί περισσότερο παρά ποτέ στο παρελθόν να ανταποκριθεί στους πελάτες της, τους αγρότες"! Οσο για την ανεργία αυτή αποδόθηκε, με άθλιο και ρατσιστικό τρόπο, στους οικονομικούς μετανάστες. "Η ανεργία στην Ελλάδα, γνωρίζετε πολύ καλά, τροφοδοτείται, ιδίως την τελευταία περίοδο, λόγω του μεγάλου κύματος οικονομικών προσφύγων", αποφάνθηκε ο Δ. Ρέππας, ενώ άλλες αιτίες είναι "η μετακίνηση νέων δυνάμεων από τον αγροτικό τομέα στις πόλεις και βεβαίως, λόγω η κρίση που παρατηρείται σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ