Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ολοκληρώνεται το έγκλημα

Εξυγίανση και μεταφορά πακέτου μετοχών της ΕΤΒΑ, εξάγγειλε ο Ν. Χριστοδουλάκης

Την... "εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος" με αλχημείες μεταφοράς τμήματος του χαρτοφυλακίου της ΕΤΒΑ προς την ΑΤΕ, εξήγγειλε χθες ο υφυπουργός ΕΘνικής Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το "μικρό χρηματιστήριο".

Ανήγγειλε μέτρα που συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ειλημμένης κυβερνητικής απόφασης για συρρίκνωση των δημόσιων τραπεζών και της αλλοίωσης του ρόλου τους, ως στηρίγματα της αγροτικής οικονομίας και της βιομηχανίας αντίστοιχα. Εκτος από τη μεταφορά χαρτοφυλακίου, έκανε λόγο για ολοκλήρωση των μέτρων εξυγίανσης της Αγροτικής Τράπεζας, καταθέτοντας και πίνακα με τους οικονομικούς στόχους της ΑΤΕ.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι "με τον τρόπο αυτό ανασυνθέτουμε το κρατικό χαρτοφυλάκιο και επιτρέπουμε τη δυνατότητα συνεργασίας των οργανισμών αυτών στο μέλλον, οι οποίοι εν πολλοίς έχουν και μια παρεμφερή οικονομική δραστηριότητα". Παράλληλα, σημείωσε ότι η εισαγωγή των δημόσιων τραπεζών στο χρηματιστήριο έως και το 2001 θα δημιουργήσει τις συνθήκες για "να έχουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες αγορές κεφαλαίου, όπως είναι οι διεθνείς συνεργασίες με ξένες τράπεζες".

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου,τόνισε πως "με την τροπολογία που φέρνετε για την Αγροτική Τράπεζα, όλες αυτές οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην εξυγίανσή της για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και όχι για να παίξει τον ρόλο που πραγματικά είχε, το ρόλο της υποστήριξης του μικρομεσαίου αγρότη. Αυτό το ρόλο η Αγροτική Τράπεζα και με ευθύνη δική σας από καιρό τον έχει χάσει, από τη μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρία. Κι έρχεστε τώρα τυπικά να ολοκληρώσετε το έγκλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ