Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
"Μηνύματα" και "παραλείψεις"

Πολύς ο "λόγος" (διάβαζε η προπαγάνδα) για το "μήνυμα" ή τα "μηνύματα", που εκπέμπονται από την αστυνομική επιχείρηση εξουδετέρωσης του δράστη της απαγωγής των 8 ομήρων. Δύο είναι στην ουσία τα βασικά και αλληλοσυνδεμένα μηνύματα: Το ένα προς τους οικονομικούς μετανάστες: "Εσείς φταίτε για την εγκληματικότητα στην Ελλάδα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σηκωθείτε να φύγετε. Οι επιχειρήσεις - "σκούπα" θα συνεχιστούν. Αλβανοί τρέμετε"! Το δεύτερο προς τα Σώματα Ασφαλείας: "Μπράβο σας! Συνεχίστε ακόμα πιο αποφασιστικά, εμείς είμαστε στο πλευρό σας".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το οργανωμένο έγκλημα, η αλβανική ή η ελληνική μαφία, δεν πήραν κανένα μήνυμα. Κανένα από τα παραπάνω μηνύματα δεν τους αγγίζει, γιατί απλούστατα έχουν φροντίσει να "δουλεύουν" μέσα στο "νόμο" και την "τάξη".

Και κάτι ακόμα. Σχεδόν, πουθενά, μέσα στο μείγμα των ρατσιστικών και αστυνομοκρατικού χαρακτήρα αναλύσεων δεν ακούστηκε τίποτα για τα δικαιώματα των αλλοδαπών εργατών. Σχεδόν, πουθενά δεν επισημάνθηκε η τρομοκρατία που τους ασκείται και η στυγνή εκμετάλλευση στην οποία υποβάλλονται, παράγοντες που δεν είναι άσχετοι και με την εξώθηση στην εγκληματικότητα.

Σε μια εποχή που ο ρατσισμός και η ξενοφοβία γίνονται επίσημη κυβερνητική πολιτική και ιδεολογία και το μικρόβιο μολύνει τον "κοινωνικό ιστό", χρειάζεται να δυναμώσουν όσο ποτέ οι αντιστάσεις. Αύριο θα είναι αργά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ