Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Θάνατος πολιτικού σε βομβιστική επίθεση

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησε χτες στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα ένα μέλος της αυτονομιστικής οργάνωσης "Τίγρεις των Ταμίλ". Η επίθεση έγινε εναντίον του "μετριοπαθούς" πολιτικού Ταμίλ Νεελάν Θιρουτσελβάμ, που οι αντάρτες κατηγορούσαν για "προδοσία", και είχε αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του τελευταίου.

Οι σκηνές στην πρωτεύουσα λίγο μετά την επίθεση ήταν τρομακτικές, καθώς ανθρώπινα μέλη διασκορπίστηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ο σωματοφύλακας του πολιτικού, ο οδηγός του αυτοκινήτου του και τρεις αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν δίπλα σε εκείνο του Θιρουτσελβάμ.

Ο πολιτικός είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση του Κολόμπο για μεταβίβαση μέρους των διοικητικών αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια και στη μειονότητα των Ταμίλ.

Ο επιτιθέμενος πλησίασε τον Θιρουτσελβάμ σε ένα φανάρι πάνω σε μια μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του, μπήκε στο αυτοκίνητο του πολιτικού και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο συνεργός του τραυματίστηκε, αλλά κατάφερε να διαφύγει, σύμφωνα με την αστυνομία του Κολόμπο.

Στην τελευταία φάση της εξέγερσης των Ταμίλ κατά της κυβέρνησης, που διαρκεί από το 1983, έχουν σκοτωθεί 58.000 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ