Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ
Τριπλή δολοφονία σε σχολείο στο Σοβέττο

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-

Τρεις Νοτιοαφρικανοί καθηγητές δολοφονήθηκαν σε σχολείο της περιοχής Σοβέττο στο Γιοχάνεσμπουργκ, χτες, Πέμπτη. Τα τρία θύματα πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου από συνάδελφό τους μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Οι ταυτότητες των θυμάτων - δύο γυναίκες και ένας άντρας - δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από τις αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο και συνέλεξε ένα περίστροφο που βρέθηκε στο σχολείο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο εκτελεστής πυροβόλησε τα θύματα του τουλάχιστον 27 φορές πριν σταματήσει. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο ύποπτος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τις δύο γυναίκες συναδέλφους του, ενώ τους τρεις πλησίασε και ένας ακόμα καθηγητής λίγο πριν ξεσπάσουν οι πυροβολισμοί.

Η ανησυχία για τη βία στα σχολεία της Νότιας Αφρικής είναι πλέον έκδηλη, καθώς το τελευταίο αυτό κρούσμα ήρθε να προστεθεί σε άλλα πρόσφατα βίαια περιστατικά σε σχολεία, ενώ οι καθηγητές οπλοφορούν συχνά μέσα στις αίθουσες. Παράλληλα η γενικότερη εξάπλωση της βίας που μαστίζει τη χώρα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και ένα από τα προβλήματα τα οποία υποσχέθηκε να λύσει το κυβερνών ΕΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ