Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων στη Διώρυγα Κορίνθου

Τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Διώρυγα της Κορίνθου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - μετοχοποίησή της από την κυβέρνηση, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας.

Το Σωματείο Ναυτικών της Διώρυγας βρίσκεται σε κινητοποιήσεις εδώ και καιρό, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη Διώρυγα στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το σχεδιαζόμενο πέρασμα της Διώρυγας σε ιδιώτες θα δημιουργήσει μείωση των θέσεων εργασίας, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση της δουλιάς και αλλαγή στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Η κυβέρνηση μάλιστα, για να προσελκύσει ακόμη πιο εύκολα αγοραστές, επιδιώκει και με νόμο να βάλει διόδια στις βυθιζόμενες γέφυρες της Διώρυγας, επιβαρύνοντας οικονομικά τους πολίτες που κινούνται καθημερινά μεταξύ Κορίνθου, Λουτρακίου και Ισθμίας.

Στην ανακοίνωση συμπαράστασης η Επιτροπή αναφέρει ότι η Διώρυγα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι δημόσια επιχείρηση και να προσφέρει το κοινωνικό της έργο. "Η ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας και η μετοχοποίηση της, με τον απρόσωπο και στυγνό εργοδοτικό χαρακτήρα που θα αποκτήσει, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις, ανεργία και απόγνωση" σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωση.

Η Επιτροπή καταλήγει τονίζοντας: "Θα συμπαρασταθούμε στις όποιες ενέργειες και αγωνιστικές τακτικές ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Για να επιτευχθεί αυτός ο αγώνας των εργαζομένων, πρέπει να ενταχθεί και όλος ο κορινθιακός λαός και να σταθεί στο πλευρό τους, μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα και τους άλλους φορείς που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ