Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ - ΤΣΕΧΙΑΣ
Να ανακληθεί η απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ

"Ζητάμε την ανάκληση, την απόσυρση και όχι την αναστολή της απόφασης του ΔΙΚΑΤΣΑ, που παράνομα, αντισυνταγματικά, αβάσιμα και ανήθικα αυξάνει τα μαθήματα, στους απόφοιτους της Ιατρικής της αλλοδαπής, για την αναγνώριση του πτυχίου τους από δύο σε επτά", διευκρινίζουν με επιστολή τους στο "Ριζοσπάστη" ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Ελλήνων Σπουδαστών στη Βουλγαρία και Γονείς Ελλήνων Φοιτητών στην Τσεχία.

Οι δύο Σύλλογοι, μέσω της επιστολής τους, ευχαριστούν το "Ριζοσπάστη" γιατί ασχολείται με ένα πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από το ΔΙΚΑΤΣΑ - που λειτουργεί σαν εκτελεστικό όργανο με πραγματικούς εμπνευστές την κυβέρνηση, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τις Ιατρικές Σχολές - καθώς όπως τονίζουν "το πρόβλημα αυτό "καίει" κυριολεκτικά χιλιάδες γονείς και τα παιδιά τους, που σπουδάζουν σε εκτός ΕΕ χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

Οπως καταγγέλλουν οι γονείς στην επιστολή, εκτός από την αύξηση των μαθημάτων, παράλληλα μειώνονται και οι εξεταστικές περίοδοι, από τρεις σε μία, ενώ ο πραγματικός στόχος αυτής της απόφασης είναι η μετατροπή του ιατρικού λειτουργήματος σε κλειστή κοινωνία των λίγων και εκλεκτών του κατεστημένου.

"Εμείς πιστεύουμε ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές και ζητούμε να παραμείνει ως έχει. Αν ίσχυε η παράλογη λογική τους θα έπρεπε αυτόχρημα να "μεταρρυθμιστεί", η εκπαιδευτική τους "μεταρρύθμιση" και τα 14 μαθήματα που εξετάζονται οι μαθητές να αυξηθούν σε...45 για να ανέβει το επίπεδό τους", υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Παράλληλα, οι γονείς τονίζουν ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί αλλαγή του νομικού πλαισίου, οτιδήποτε νέο δε θα πρέπει να ισχύει για τους ήδη φοιτούντες, γιατί ανατρέπει κατά τρόπο απαράδεκτο από κάθε πλευρά, τις προϋποθέσεις, με τις οποίες έκαναν τα παιδιά την επιλογή τους.

Να σημειωθεί ότι με τη νέα απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, οι μαθητές οδηγούνται ενσυνείδητα από την κυβέρνηση σε μία εξ αρχής επαναφοίτηση, όχι βέβαια στην Ιατρική Σχολή, αλλά στα φροντιστήρια, που θα καθυστερήσει την έναρξη του επαγγέλματος τους από 3 - 5 χρόνια, θα επιβαρύνει δυσβάσταχτα οικονομικά τους γονείς τους, θα τους φορτώσει πρόσθετο κόπο, άγχος, ανασφάλεια, για αρκετούς θα είναι μοιραία γιατί για τους παραπάνω λόγους θα οδηγηθούν σε παραίτηση.

"Οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του προβλήματος ας χαίρονται την απανθρωπιά τους. Εμείς βέβαια θα αγωνιστούμε για το δίκιο των παιδιών μας. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Νόμους. Εκείνοι τους παραβιάζουν", καταλήγει η επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων Ελλήνων Σπουδαστών στη Βουλγαρία και των Γονέων Ελλήνων Φοιτητών στην Τσεχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ