Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΕΛΔΑ
Αποφασιστικά στον αγώνα

Παρά την αστυνομική παρουσία, οι μεταλλεργάτες συμμετείχαν καθολικά στη χτεσινή απεργία

"Θα αναγκαστείτε να δώσετε λύσεις"!Αυτό διαμήνυσαν προς τους εργοδότες τους, για ακόμα μια φορά, οι 500 περίπου έκτακτοι μεταλλεργάτες, που απασχολούνται σε έργα που έχουν αναλάβει εργολαβικές επιχειρήσεις στα ΕΛΔΑ και οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με καθολική συμμετοχή.

Η απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια εργολάβων και διοίκησης των ΕΛΔΑ,να φέρουν αστυνομικές δυνάμεις στην πύλη για να αποτρέψουν την επαφή των συνδικαλιστών με τους μεταλλεργάτες, αλλά και τη συμμετοχή τους στην απεργία, "έπεσε στο κενό". Το μόνο που κατάφεραν ήταν η μεγαλύτερη συσπείρωση των μεταλλεργατών, οι οποίοι και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Ετσι, από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα γίνεται παύση των εργασιών στη 1 το μεσημέρι,ενώ το Σαββατοκύριακο οι μεταλλεργάτες θα απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση. Οι μεταλλεργάτες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι οι εργολάβοι να αναγκαστούν: Να καταβάλουν μεροκάματο και να πάψουν να τους απασχολούν με ωρομίσθιο. Να καταβάλουν υπερωριακή αποζημίωση προσαυξημένη κατά 100%. Να εφαρμόσουν ουσιαστικά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καθώς κάθε φορά τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων!

Από τα χαράματα, μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ι. Πουντίδη,βρέθηκαν έξω από την πύλη μαζί με τους απεργούς μεταλλεργάτες. Παρά την παρουσία των αστυνομικών, οι μεταλλεργάτες δεν πτοήθηκαν. Στο πλευρό τους στάθηκαν και οι 80 περίπου Ιταλοί μεταλλεργάτες που απασχολούνται σε έργο στα ΕΛΔΑ, οι οποίοι εκφράζοντας έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη συμμετείχαν στην απεργία.Λίγο πριν τις 9 το πρωί ξεκίνησε η συνέλευση των μεταλλεργατών, όπου από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου καταγγέλθηκε με έντονο τρόπο η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ τονίστηκε ότι τέτοιες μέθοδοι δε φοβίζουν τους μεταλλεργάτες. Στη συνέχεια ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα συναντήσεις με την εργοδοσία, τονίζοντας ότι σε προχτεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της 3ΚΠ,οι τελευταίοι είπαν στους συνδικαλιστές να μην "ταράζουν τα νερά"!

"Εδωσαν υποσχέσεις - είπε ο πρόεδρος - ότι κάτι θα κάνουν για το ένσημο. Η Τεχνική Ενωση είχε δεσμευτεί ότι μέχρι Τρίτη - Τετάρτη θα λύσει το πρόβλημα. Φαίνεται ότι το σκέφτονται και αυτό είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούμε. Βέβαια ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα. Υπάρχουν σήμερα βοηθοί που έχουν προσληφθεί σαν ανειδίκευτοι εργάτες. Θα απευθυνθούμε και στην Επιθεώρηση Εργασίας να μας δώσουν τις καταστάσεις προσωπικού, αφού αρνούνται οι εργολάβοι. Θα ασκήσουμε πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις. Δε θα τους επιτρέψουμε άλλο να αυθαιρετούν. Ο αγώνας πάει καλά. Κρατώντας την ενότητά μας, θα έχουμε θετικά αποτελέσματα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές δράσεις μπροστά στην απεργία (2020-02-06 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν σε Σκαραμαγκά και «ΚΙΜΙ» (2007-05-19 00:00:00.0)
Αντίσταση στη συμμαχία εργολάβων - διοίκησης (2007-01-12 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στο κάτεργο (2004-10-05 00:00:00.0)
Καθεστώς η μαύρη εργασία (2004-08-19 00:00:00.0)
"Να σέβονται τον εργάτη"! (1999-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ