Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
500.000 παιδιά σκότωσε το εμπάργκο...

Ανατριχιαστικά στοιχεία δημοσιοποίησαν η "Unicef" και η ΠΟΥ

ΓΕΝΕΥΗ.- Η παιδική θνησιμότητα "διπλασιάστηκε στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια" και τα θύματα είναι "μισό εκατομμύριο παιδιά", παραδέχεται η πρώτη έκθεση για την παιδική υγεία που έγινε από το τέλος του πολέμου, εδώ και οχτώ χρόνια, υπό την εποπτεία της "Unicef" και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Αν και είναι στο "κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας, που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Βαγδάτης" οι περιοχές όπου "η θνησιμότητα των παιδιών κάτω των πέντε ετών πέρασε, από τους 56 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις μεταξύ 1984 - '89, σε 131 στο διάστημα 1994 - '99", σύμφωνα με την έκθεση της "Unicef" - μια αναλογία συγκρίσιμη "μόνο με αυτές που έχουν καταγραφεί στην Αϊτή ή το Πακιστάν" - η οργάνωση παραδέχεται ότι "εν μέρει" (sic), ευθύνονται "και οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα" (!!!) για την κατάσταση... Εκτός βέβαια από την "πολιτική της Βαγδάτης", την οποία τοποθετεί στην κορυφή των αιτίων η διευθύντρια της "Unicef", Κάρολ Μπελαμί.

Η διεθνής οργάνωση προτείνει "άμεση εφαρμογή" μιας σειράς μέτρων, μεταξύ των οποίων αύξηση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ και εφαρμογή από την κυβέρνηση της Βαγδάτης συγκεκριμένων προγραμμάτων διατροφής (για την άρση του εμπάργκο, ούτε λόγος).

Η "Unicef" ζητά από τον ΟΗΕ και το Ιράκ να "δώσουν προτεραιότητα" στις προμήθειες σε είδη, που θα συμβάλουν άμεσα "στη βελτίωση της υγείας των παιδιών"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ