Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ανασχηματίστηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Δεν έκρυβε σημαντικές εκπλήξεις ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της ομοσπονδιακής γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν στελέχη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τη Γιουγκοσλαβική Αριστερά της Μιριάνα Μάρκοβιτς, του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος του Βόγισλαβ Σέσελι και άλλα δύο μικρότερα κόμματα από το Μαυροβούνιο.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Μομίρ Μπουλάτοβιτς απέπεμψε επτά από τους υπουργούς του, μεταξύ των οποίων ο Ζόραν Λίλιτς (στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος της ΟΔΓ πριν δύο χρόνια) και διόρισε 11 νέους, εκ των οποίων οι πέντε ανήκουν στο Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις το διορισμό των Μάγια Γκόιγκοβιτς και Τόμισλαβ Νίκολιτς στις θέσεις των αντιπροέδρων της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης διορίστηκε ο Πέταρ Γιόγιτς (του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος), στο υπουργείο Οικονομικών ο Μίλαν Μπέκο (στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας), ο Νάντα Σλιάπιτς υπουργός Ανάπτυξης, Επιστημών και Περιβάλλοντος και ο Μπόρκα Βούτσιτς υπουργός για Συνεργασία με Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς.

Οσο για τον Ζόραν Λίλιτς, που φημολογείται πως απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση επειδή μετά τη λήξη των βομβαρδισμών υποστήριξε πως το Βελιγράδι θα πρέπει να συμφιλιωθεί με τη διεθνή κοινότητα το συντομότερο δυνατόν, αυτός ανακοινώθηκε πως τοποθετήθηκε σύμβουλος του Προέδρου Μιλόσεβιτς για τις οικονομικές σχέσεις της ομοσπονδίας με το εξωτερικό...

  • Η κρατική τηλεόραση της Σερβίας κατηγόρησε χτες τις ΗΠΑ ότι έχουν εξαπολύσει έναν κλασικό τύπο κρατικής τρομοκρατίας, με στόχο την πρόκληση παρεμβολών στις εκπομπές σερβικών ΜΜΕ και απώτερο σκοπό "την υποδούλωση της Σερβίας και του λαού της". Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι παρεμβολές στις εκπομπές των σερβικών ΜΜΕ επιχειρούνται από ένα δίκτυο που έχει στηθεί για την αναμετάδοση εκπομπών, μεταξύ άλλων, των ραδιοσταθμών "Φωνή της Αμερικής", "Ράδιο - Ελεύθερη Ευρώπη".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός νυμφώνος εξουσίας οι εκλεκτοί της Δύσης(2008-05-18 00:00:00.0)
Σε «τροχιά» για την «κατοχύρωση» του ξενόδουλου καθεστώτος(2002-09-08 00:00:00.0)
Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες(2000-09-17 00:00:00.0)
Ακυρες οι προεδρικές εκλογές(1997-10-09 00:00:00.0)
Μετεκλογικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις(1997-10-08 00:00:00.0)
Ξεκαθαρίζει το μετεκλογικό τοπίο(1996-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ