Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Κάστρο προειδοποιεί για πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ στην Κολομβία

ΑΒΑΝΑ. -

Δεδομένη θεωρεί ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο την αποτυχία της εδώ και καιρό φημολογούμενης επικείμενης επέμβασης των ΗΠΑ στην Κολομβία με στόχο την κατάπνιξη των αριστερών ανταρτικών οργανώσεων.

Μετά την τετράωρη ομιλία του στη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης Νεολαίας και απαντώντας σε ερώτηση Κολομβιανού φοιτητή, ο Φιντέλ Κάστρο σημείωσε πως "όσοι τάσσονται υπέρ της επέμβασης των ΗΠΑ στην Κολομβία δεν έχουν ιδέα ούτε για το τι σημαίνει πόλεμος, ούτε για το τι σηματοδοτεί μία τέτοιου τύπου επέμβαση όταν εγείρεται το πατρικό και εθνικό πνεύμα". Η ομιλία του Κουβανού ηγέτη έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εθνικό Θέατρο της Αβάνας στη διάρκεια των εργασιών της Νεανικής Διάσκεψης ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.

Τον τελευταίο καιρό σωρεία δημοσιευμάτων διαφόρων Αμερικανών "αναλυτών" προαναγγέλλουν τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Κολομβία με στόχο την κατάπνιξη των αριστερών ανταρτικών οργανώσεων. Αν και επισήμως, η ηγεσία των ΗΠΑ αρνείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πληθαίνουν και οι πληροφορίες ακόμη και καταγγελίες Λατινοαμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων που φέρουν Αμερικανούς κομάντος να εκπαιδεύουν στις ζούγκλες του Εκουαδόρ στρατιώτες από χώρες της περιοχής με σκοπό την επέμβαση στην Κολομβία.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση στρατιωτικού αξιωματούχου του Εκουαδόρ, που επικαλείται χτεσινό τηλεγράφημα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων, οι στρατιωτικές δυνάμεις από το Εκουαδόρ και την Κολομβία θα κάνουν "κοινές στρατιωτικές ασκήσεις" τους επόμενους μήνες. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι στρατιωτικές αυτές "ασκήσεις" προαναγγέλλονται ενώ δεν έχουν περάσει ούτε επτά μέρες από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στρατιωτών από το Εκουαδόρ και τις ΗΠΑ στην πόλη του Ισημερινού Σαν Λορέντσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ