Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αναμένεται νέος κορυφαίος τραπεζικός κολοσσός

ΤΟΚΙΟ.-

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού οργανισμού στον κόσμο, με κεφάλαιο κάτι περισσότερο από 1,26 τρισ. δολάρια, στοχεύει η επικείμενη συμφωνία για τη συγχώνευση τριών από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες.

Η συμφωνία συγχώνευσης, που πρόκειται να υπογραφεί και ως εκ τούτου να επισημοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο μήνα, αναμένεται να γίνει μεταξύ των τραπεζικών οργανισμών "Βιομηχανική Τράπεζα Ιαπωνίας", "Ντάι - Ιτσι Κανγκίο" και "Φούτζι". Η συγχώνευση των τριών τραπεζών θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ενιαίου τραπεζικού οργανισμού το έτος 2000, που θα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και θα τον καθιστά τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και τη διαβόητη "Ντόιτσε Μπανκ AG", που έως σήμερα αποτελούσε τον κορυφαίο τραπεζικό κολοσσό στον πλανήτη.

Οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν πως ο νέος οργανισμός που θα προκύψει από τη συγχώνευση των τριών τραπεζών, αναμένεται να έχει έσοδα 54 δισ. δολαρίων, κέρδη 1,7 τρισ. δολαρίων και προσωπικό 41.000 υπαλλήλους σε 772 παραρτήματα στην Ιαπωνία και το εξωτερικό, δημιουργώντας μια νέα "Σίτικορπ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ