Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τη Σχολή της Χάλκης

Αφιέρωμα στη Σχολή της Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων,από 9 έως 12 Σεπτέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50), που περιλαμβάνει: Εκθεση πολύτιμων κειμηλίων, χειρογράφων και εντύπων για τη σχολή, από το αρχείο του σχολάρχη Τυπάλδου (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ληξουρίου), τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Αύριο (7 μ.μ.) στην αίθουσα "Τρίτση" του Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Το πνεύμα της Σχολής της Χάλκης".Συντονιστής ο πρέσβης ε.τ. Γεώργιος Παπούλιας.Ομιλητής ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς Θόδωρος Κατριβάνος.Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων της Χάλκης και καθηγητής Β. Αναγνωστόπουλος.

Θα παρουσιαστούν προγράμματα σπουδών (μεταλυκειακά, πανεπιστημιακά, μεταπτυχιακά), ημερίδες πληροφόρησης επαγγελματικού προσανατολισμού, γραφεία πληροφοριών, ενώ θα γίνεται και ανοιχτός διάλογος.

Παράλληλα, το Πανόραμα Παιδείας διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Αναγνώριση πτυχίων εξωτερικού. Πραγματικότητα και προοπτικές", καθώς μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων για την αναγνώριση των πτυχίων τους.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Τρίτση" (9π.μ. - 3 μ.μ.) αποσκοπεί στο να δώσει προτάσεις, ιδέες και λύσεις προς τους ενδιαφερόμενους και τους αρμόδιους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ