Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "θρήνος" μιας άγριας συμμορίας

Ολοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί από προχτές έχουν τις κάμερες στραμμένες στις τραγικές συνέπειες του μεγάλου σεισμού που χτύπησε την πρωτεύουσα. Εάν οι ενέργειες για τη διάσωση των εγκλωβισμένων έχουν ολοκληρωθεί, σήμερα η τηλεοπτική "εικόνα" θα επανέλθει κατά ένα μεγάλο μέρος στην κανονική της ροή, με νωπό ακόμη το θρήνο για όσους άδικα χάθηκαν κάτω από τα ερείπια.

Σε περίπτωση που μεταδοθεί το προγραμματισμένο πρόγραμμα των καναλιών μπορούμε να δούμε: Μια εξαιρετική, αλλά βίαιη ταινία που κλέβει την αποψινή κινηματογραφική παράσταση. Πρόκειται για τη δημιουργία του Σαμ Πέκινπα "Αγρια Συμμορία" που θα παρουσιαστεί στις 23.30 από την ΕΤ-1.Είναι μια μελαγχολική ιστορία μιας ομάδας παρανόμων που ζουν στο Τέξας και επιχειρούν να ληστέψουν μια τράπεζα. Πρόκειται για την πρώτη τους αποτυχία, μια αποτυχία που βάφεται με αίμα. Για να ξεφύγουν από την ανηλεή καταδίωξη των αρχών, καταφεύγουν στο Μεξικό για να "πουλήσουν" τις πολεμικές τους αρετές σ' ένα διεφθαρμένο στρατηγό που καταδυναστεύει έναν ολόκληρο τόπο. Η άγρια συμμορία είναι ξεπερασμένη από το χρόνο, είναι τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που σβήνει. Είναι κουρασμένη, απελπισμένη, τελειωμένη. Το γνωρίζει καλά. Ενα τυχαίο γεγονός θα την κάνει ξαφνικά να αλλάξει στρατόπεδο και να στραφεί προς το μέρος των χωρικών. Είναι πασιφανές ότι υπογράφει τη θανατική της καταδίκη, αλλά ίσως και να επιδιώκει το θάνατο. Αλλά, τουλάχιστον, ένα θάνατο ένδοξο, ηρωικό, ένα θάνατο που να δίνει νόημα στη ζωή που θα χάσουν. Μια ζωή βαμμένη με αίμα, φόνους, αδικίες και ληστείες. Τώρα της δίνεται η ευκαιρία να πεθάνει ένδοξα και το κάνει. Οδηγείται σε ένα άνευ προηγούμενο μακελειό. Καταπληκτική η ερμηνεία του Γουίλιαμ Χόλντεν, καθώς και των Ρόμπερτ Ράιαν και Ερνεστ Μποργκνάιν.

Από το STAR στις 00.15 "Ο μπάτσος και η πόρνη" του Κλιντ Ιστγουντ.

Ο Μπεν Σόκλι, βετεράνος αστυνομικός του Φίνιξ, γνωστός για την ικανότητά του να ολοκληρώσει δύσκολες υποθέσεις, αναλαμβάνει να συνοδεύσει την Γκας Μάλι, από το Λας Βέγκας σε μια σημαντική δίκη όπου εκείνη θα είναι μάρτυρας κατηγορίας. Οταν φτάνει εκεί, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Γκας είναι μια γοητευτική και έξυπνη γυναίκα. Η κοπέλα τον εκλιπαρεί να μην την πάρει από τη φυλακή, γιατί θα τη σκοτώσουν. Εκείνος όμως είναι αποφασισμένος να φέρει σε πέρας την αποστολή. Αστυνομική περιπέτεια από την οποία δε λείπει το χιούμορ. Πρωταγωνιστούν ο Κλιντ Ιστγουντ και η Σάντρα Λοκ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τέλειος» κόσμος (2010-04-18 00:00:00.0)
«Βρώμικος» Χάρι (2006-01-25 00:00:00.0)
Αληθινά εγκλήματα (2005-11-06 00:00:00.0)
Η μάχη του... Χόνκι (2005-08-10 00:00:00.0)
Οι ασυγχώρητοι του Ιστγουντ (2002-09-08 00:00:00.0)
Ερωτικές «νευρώσεις» (2001-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ