Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον κινηματογράφο

Δίμηνο αφιέρωμα στον κινηματογράφο πραγματοποιείται για πρώτη φορά, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού "Ελληνικός Κόσμος" - Πειραιώς 254, Ταύρος - με τη συνεργασία του ΥΠΠΟ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ελληνικής Ταινιοθήκης. Το αφιέρωμα, που ξεκινά στις 14 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει έως τις 24 Νοέμβρη, περιλαμβάνει προβολές, ομιλίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Ο πρώτος μήνας του αφιερώματος έχει τίτλο "Ντοκιμαντέρ και Ελληνισμός εκτός Ελλάδος" και διαρκεί έως τις 13/10. Οι εκδηλώσεις αυτής της ενότητας επικεντρώνονται στο Μείζονα Ελληνισμό και περιλαμβάνουν ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ ("1922", "Ρεμπέτικο", "Φωτογραφία", "Τα γιοφύρια του Ιονίου", "Ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα" κ.ά.).

Ο δεύτερος μήνας του αφιερώματος (22/10 έως 24/11), με τίτλο "Το ένδυμα στον κινηματογράφο",πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση - εμπειρία "Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4.000 χρόνια ελληνικής φορεσιάς".

Μεγάλοι σκηνοθέτες, καταξιωμένοι ενδυματολόγοι, καθώς και κριτικοί κινηματογράφου θα συμμετάσχουν σε ημερίδες με θέμα το ένδυμα στον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα θα προβληθούν ταινίες με το ίδιο θέμα ("Τραγωδία του Αιγαίου", "Ο καιρός των Ελλήνων", "Αντιγόνη" κ.ά.) Την επιμέλεια του δεύτερου μήνα έχει η πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, Ιωάννα Παπαντωνίου.Σημειώνουμε ότι οι προβολές θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ