Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Εκβιασμοί περί απώλειας του εξαμήνου

«Προειδοποίηση» προς τους φοιτητές για τις μορφές πάλης που θα επιλέξουν και το... κόστος που θα έχουν, επιχειρεί και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (ΠΕΙ) του Παντείου Πανεπιστημίου με την απόφαση της χτεσινής γενικής του συνέλευσης. Η συγκεκριμένη απόφαση καταψηφίστηκε μόνο από τους εκπροσώπους της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., ενώ υπερψηφίστηκε από τα παρόντα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος, αλλά και από τους εκπροσώπους της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΝ.

Αφού υπενθυμίζεται ότι το εξάμηνο άρχισε στις 16 Οκτώβρη και προβλέπεται να λήξει στις 26 Γενάρη 2007, στην απόφαση του Τμήματος ΠΕΙ σημειώνεται: «Οφείλουμε να καλύψουμε τις 13 εβδομάδες μαθησιακής διαδικασίας (παραδόσεις, σεμινάρια, εργαστήρια). Το ελάχιστο νοητό για το κάθε τμήμα και μάθημα είναι 9 εβδομάδες. Η ανελαστικότητα του προγράμματος σπουδών πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη(...) η οποιαδήποτε σοβαρή παρεμπόδιση της πραγματοποίησης του προγράμματος σπουδών (αναβολή λήξης του Χειμερινού και έναρξης του Εαρινού) είναι δυνατόν να οδηγήσει σε χάσιμο του Εξαμήνου».

Από την αρχή του εξαμήνου μέχρι τώρα, στο Τμήμα έχουν «χαθεί» μόλις τέσσερις μέρες και προκαλεί έκπληξη η «απειλή» περί απώλειας του εξαμήνου. Πόσο μάλλον όταν η κινδυνολογία για απώλεια του εξαμήνου είναι το βασικό «επιχείρημα» της ΔΑΠ στις φοιτητικές γενικές συνελεύσεις, προκειμένου αυτές να μην καταλήγουν σε αγωνιστικές αποφάσεις.

«Απόφαση κατά των αγώνων» χαρακτηρίζει την απόφαση του Τμήματος ΠΕΙ η Πανσπουδαστική Κ.Σ. με ανακοίνωσή της και τονίζει: «Οι ίδιοι κύριοι που στην τμηματική συνέλευση "φοβήθηκαν" μη χάσουμε το εξάμηνό μας, αδιαφορούν πλήρως για το γεγονός ότι καθημερινά ακυρώνονται μαθήματα, είτε λόγω "κωλύματος" καθηγητή, είτε γιατί δεν υπάρχει παρακολούθηση από τους φοιτητές. Οι ίδιοι αυτοί κύριοι, εξάλλου, έχουν συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου να υποβαθμίζεται το τμήμα μας και η επιστημονική γνώση που μας παρέχει, αφού με δική τους θετική ψήφο υπάρχει εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών(...). Εντέλει, αν τόσο πολύ "νοιάζονται" για τις σπουδές μας, ας κοιτάξουν πώς και πότε θα πάρουμε τα συγγράμματά μας, πώς δε θα κάνουμε μαθήματα μέχρι τις 11 το βράδυ»!

Η ΠΚΣ στηλιτεύει επίσης το ρόλο των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και των αυτοαποκαλούμενων αριστερών που συνυπέγραψαν τον προειδοποιητικό εκβιασμό, ενάντια στις κυοφορούμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ