Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Απειλεί με «λοκ άουτ» η πρόεδρος του ιδρύματος

Τη δόξα του εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης ζήλεψε η πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, Χαρά Αθανασάκη, και με έγγραφό της καθορίζει ότι η κατάληψη ως μορφή πάλης συνιστά παραβίαση του ασύλου, στην οποία η ίδια θα απαντήσει με «λοκ άουτ» (!), δηλαδή κλείσιμο του ιδρύματος, λες και πρόκειται για τσιφλίκι της!

Επί της ουσίας η πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης επιθυμεί να καταγράψει την προσφορά της στη συνολικότερη επιχείρηση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και να συμβάλει στο να περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ετσι, λοιπόν, η πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης αναλαμβάνοντας ρόλο εκπροσώπου και υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής, με σκοπό την πολιτική και ιδεολογική τρομοκράτηση φοιτητών και καθηγητών, με έγγραφό της προς το προσωπικό και τους φοιτητές του ιδρύματος επιδίδεται σε μια προσπάθεια πρόληψης, δήθεν, της τυχόν κατάληψης του ΤΕΙ.

Με το έγγραφό της αντιγράφει επί της ουσίας - και μάλιστα ως κακέκτυπο - την αντιδραστική βολταιρική άποψη περί «ελευθερίας» για να ισχυριστεί ότι οι καταλήψεις, στο βαθμό που στερούν έστω και από ένα φοιτητή ή και έναν καθηγητή το δικαίωμα στην παρακολούθηση μαθημάτων και στην εργασία, δε νομιμοποιούνται από καμιά πλειοψηφία Γενικής Συνέλευσης! Επιχειρεί, δηλαδή, να καταργήσει ως και κλασικές για την αστική νομιμότητα αρχές, όπως αυτή της πλειοψηφίας που αποφασίζει.

Χαρακτηρίζει «αυθαίρετες» τις όποιες αποφάσεις πάρει η Γενική Συνέλευση και με τον ισχυρισμό ότι βρίσκονται «εκτός αρμοδιότητας» προαναγγέλλει ότι θα τις θεωρήσει «παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου», το οποίο, κατά τ' άλλα, δηλώνει ότι όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε.

Το έγγραφο της προέδρου του ΤΕΙ Κρήτης αποτελεί πραγματική πρόκληση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αγωνιστικών κινητοποιήσεων συνολικά στο χώρο της Παιδείας και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με το προωθούμενο νέο νόμο - πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, χέρι χέρι με το ΠΑΣΟΚ.

Οι σπουδαστές, πάντως, διαβεβαιώνουν την κ. Αθανασάκη ότι δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις και μέτρα που μπορεί να παίρνονται κατά διαστήματα από διάφορους εκπροσώπους του συστήματος. Με τους αγώνες και την πάλη τους, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, απαντούν και θα απαντήσουν στην πολιτική που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στη μόρφωση, να βάλει φραγμούς στην ελεύθερη ιδεολογικοπολιτική δράση μέσα ή έξω από τα πανεπιστήμια και τις σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ