Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Κινητοποιήσεις κατά των αντεργατικών μέτρων

Associated Press

ΣΕΟΥΛ.- Με πανό, σημαίες, μαζικές συγκεντρώσεις και τετράωρη στάση εργασίας δεκάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες εργαζόμενοι κατέκλυσαν χτες το κέντρο της Σεούλ, αντιδρώντας στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης του προέδρου Ρο, εργοδοσίας και φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστικών ενώσεων, με στόχο την ανατροπή των σημερινών εργασιακών σχέσεων και τη διάκριση των εργατών σε «προσωρινούς» συμβασιούχους και «μερικής απασχόλησης», με μειωμένα συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά και οικονομικά δικαιώματα.

Πραγματοποίησαν καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης στη Σεούλ, φορώντας επιμετωπίδες με το σύνθημα «Καλύτερα να πεθάνουμε» και έκαναν πορεία μέχρι το δυτικό προάστιο Γεοΐντο. Συμμετείχαν εργαζόμενοι στις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες («Χιουντάι», «Κία»), οδηγοί φορτηγών και ταξί.

Η Κορεατική Συνομοσπονδία Εργατικών Ενώσεων (KCTU), που διοργάνωσε τη χτεσινή κινητοποίηση, προειδοποίησε με κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων σε αυτοκινητοβιομηχανίες, εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς εάν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τα σχέδια περαιτέρω απορύθμισης της εργασιακής ασφάλειας. Απαιτούν επίσης ανάσχεση των συνομιλιών για τη σύναψη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματά τους, τότε οι συνδικαλιστές προειδοποίησαν με επ' αόριστον απεργία από τις 22 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ