Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Απεργία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας συγκοινωνίας

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--

Σε απεργία κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Ολλανδίας, το Αμστερνταμ, το Ρότερνταμ, τη Χάγη και την Ουτρέχτη, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια συγκοινωνία. Η ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής συγκοινωνίας έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και 6 χρόνια, κυρίως στις μικρότερες πόλεις της χώρας, όμως πρόσφατα η Βουλή αποφάσισε να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση και στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, ενώ τις πρωινές και απογευματινές ώρες αιχμής, λειτουργούσαν τα τρένα, τα λεωφορεία και τα τραμ χωρίς όμως να γίνεται έλεγχος εισιτηρίων από τους ελεγκτές, ούτε να δέχονται χρήματα για την αγορά εισιτηρίων.

Το απόγευμα μάλιστα, τα εργατικά σωματεία των εργαζομένων πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας ζητώντας από την κυβέρνηση να «παγώσει» τα σχέδιά της για τουλάχιστον δύο χρόνια. Με ανακοινώσεις τους έχουν επισημάνει ότι η ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικών συγκοινωνιών θα χειροτερέψει τις υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό και θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ