Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Νέα εμπόδια από την αντιπολίτευση

ΛΑ ΠΑΣ.--

Διάφορα εμπόδια προβάλλει εκ νέου η αντιπολίτευση και διάφορα τμήματα της εγχώριας ολιγαρχίας κατά τη συζήτηση στη Γερουσία του νέου νόμου για τη γη, ουσιαστικά καθυστερώντας και προσπαθώντας να αποτρέψουν την ψήφιση του νόμου που επιχειρεί να δικαιώσει ιστορικά αιτήματα των λαϊκών και ιθαγένικων οργανώσεων.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υφυπουργού Γαιών, Αλεχάντρο Αλμαράς όπου τόνισε ότι ακόμη και εντός των γραμμών της αντιπολίτευσης υπάρχουν αντικροούμενες απόψεις που αποκαλύπτουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Απαντώντας δε, στους εκπροσώπους της Εθνικής Αγροτικής Συνομοσπονδίας - δηλαδή των εκπροσώπων των γαιοκτημόνων, που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική συζήτηση απειλώντας μάλιστα ότι θα αρχίσουν τις διαδηλώσεις από το Γουάρνες στη Σάντα Κρους - τόνισε ότι η «κυβέρνηση δεν επιθυμεί οι επιχειρηματίες να σταματήσουν την παραγωγή. Αντιθέτως, επιδιώκει να προστατεύσει το γεωργικό τομέα».

Πάντως, παρά τις καθυστερήσεις, κατέληξε, η σημασία της αναδιανομής της γης είναι τεράστια και πρέπει να εκπληρωθεί όπως διακηρύχτηκε από τον Πρόεδρο Εβο Μοράλες όταν ανακοίνωσε την Αγροτική Επανάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ