Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ρουκέτες κλιμακώνουν την ένταση

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Με «βαρύ τίμημα» απειλεί η ισραηλινή ηγεσία μετά τις επιθέσεις με αυτοσχέδιες ρουκέτες «Κασάμ» που σημειώθηκαν, χτες, κατά των πόλεων Σντερότ και Ασκελόν. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ συνεδρίαζε, χτες το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό Ολμέρτ να έχει δώσει εντολή, από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται, να δοθεί «σκληρή απάντηση». Εισερχόμενος στο Συμβούλιο, ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας, Αβι Ντίχτερ, άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείονται ούτε οι εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Οκτώ ρουκέτες «Κασάμ» εκτοξεύτηκαν, χτες, από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Η Σντερότ επλήγη δύο φορές, με αποτέλεσμα στο πρώτο κύμα να σκοτωθεί μια 57χρονη και να τραυματιστεί ένας 24χρονος Ισραηλινός, ενώ στο δεύτερο κύμα να τραυματιστούν 4 Ισραηλινοί, εκ των οποίων ένας 17χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ρουκέτες που έπληξαν την Ασκελόν δεν προκάλεσαν θύματα. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν το στρατιωτικό σκέλος της «Χαμάς» και της «Τζιχάντ», τονίζοντας ότι είναι «απάντηση» για τη σφαγή στην Μπέιτ Χανούν, την περασμένη βδομάδα.

Την ίδια ώρα, στην πόλη της Γάζας συνεχίζονταν οι συνομιλίες μεταξύ «Φατάχ» - «Χαμάς», ενώ ο Πρόεδρος Αμπάς μετέβη στο Κάιρο, για να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο Μουμπάρακ, ο οποίος κάλεσε τους Παλαιστινίους «να καταλήξουν σε μία ισχυρή φωνή έκφρασης». Στο Κάιρο βρίσκονται εκπρόσωποι και του Κουαρτέτου που συνεδριάζουν, για πρώτη φορά μετά την εκλογική νίκη της «Χαμάς», μαζί με τον Αραβικό Σύνδεσμο, ο οποίος ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών «ειρηνευτικών συνομιλιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ