Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Δεν καθησύχασε τους κατοίκους της σερβικής πόλης Πάντσεβο η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της πετροβιομηχανίας «Petrohemija» και η απαγγελία κατηγοριών για εγκληματική αμέλεια σε μέλη της διοίκησης του εργοστασίου μετά τη διαρροή δεκαπλάσιων ποσοτήτων καρκινογόνων αερίων στις αρχές της βδομάδας. Τουλάχιστον 2.000 άτομα διαδήλωσαν χτες στο κέντρο του Πάντσεβο, απαιτώντας «ζωή και καθαρό αέρα».

ΠΑΡΙΣΙ.- Με, αδιαμφισβήτητα, μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της και συγκεντρώνοντας το 60,62% των ψήφων, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έλαβε το χρίσμα της υποψηφίου των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές.

ΓΕΝΕΥΗ.- «Βαθιά ανησυχία» για την τύχη 1.800.000 Ανατολικοαφρικανών σε Κένυα, Σομαλία και Αιθιοπία, που βρέθηκαν άστεγοι μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, εξέφρασε χτες εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Οργανώσεων του ΟΗΕ.

ΤΟΚΙΟ.- Ο υπουργός Παιδείας της Ιαπωνίας απηύθυνε χτες έκκληση στους μαθητές να σταματήσουν πράξεις βίας και τρομοκράτησης συμμαθητών τους μετά από μπαράζ αυτοκτονιών εφήβων και τη βροχή επιστολών από μαθητές προς το υπουργείο Παιδείας όπου κατήγγειλαν πως η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο απ' τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.- Σε προκαταρκτική συμφωνία φάνηκαν να οδηγούνται οι εκπρόσωποι περισσοτέρων από 180 χωρών, που συμμετείχαν στις εργασίες συνεδρίου του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές στο Ναϊρόμπι της Κένυας, μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν σε Κίνα και Ινδία πως δε θα υποχρεωθούν να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές ρύπων προς όφελος των πλούσιων χωρών...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τη συμφωνία «πυρηνικής συνεργασίας» με την Ινδία, ένα χρόνο μετά την έναρξη της σχετικής διαπραγμάτευσης από τους ηγέτες των δύο χωρών, Τζορτζ Ου. Μπους και Μανμόχαν Σινγκχ.

ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ.- Τη σύλληψη του 78χρονου πρώην προέδρου δικτάτορα, Χουάν Μπορνταμπέρι και του υπουργού Εξωτερικών Χουάν Κάρλος Μπλάνκο για το ρόλο τους στη δολοφονία τεσσάρων πολιτικών το 1976, διέταξε δικαστήριο της Ουρουγουάης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ