Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε Γενική Συνέλευση προχωρά τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚΑ (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος). Θέματα, η Παιδεία, η ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις (π.χ. οδηγία Μπολκεστάιν).

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε συνέλευση καλεί τα μέλη του, την Κυριακή, 26 Νοέμβρη στις 11 π.μ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στο καφενεδάκι του σωματείου στην πλατεία Μητροπόλεως 10. Θέματα της συνέλευσης είναι η επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και η Παιδεία.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Από τις 29 Νοέμβρη μέχρι και τις 2 Δεκέμβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν στα γραφεία της Ενωσης απαραίτητα με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο Υγείας τις εξής ώρες: Από Τετάρτη 29 Νοέμβρη έως Παρασκευή 1 Δεκέμβρη, 8 π.μ. - 8 μ.μ. Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, 9 π.μ. - 2 μ.μ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Την εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του πραγματοποιεί την Κυριακή 26 Νοέμβρη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συνδέσμου (2ος όροφος ΕΚΑ, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β΄ και Μάρνη).

ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.- 3 μ.μ.) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, την Τρίτη 28 Νοέμβρη με αιχμή το ζήτημα των συμβασιούχων. Στάση εργασίας την ίδια μέρα και ώρα πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ: Την κήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας στη «Μίδας ΑΕΒΕ» αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, σήμερα Πέμπτη (7.30 π.μ. - 11.30 π.μ.) αντιδρώντας στη μείωση του προσωπικού.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Στις 18 Δεκέμβρη θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ το δώρο Χριστουγέννων μαζί με τη σύνταξη του Γενάρη 2007. Στις 20 Δεκέμβρη θα καταβληθεί και η δεύτερη δόση του ΛΑΦΚΑ σε όσους τη δικαιούνται.

«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ», συνεχίζοντας τις καθημερινές κινητοποιήσεις τους, με κύριο αίτημα τις άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ: Αίτηση για την ένταξη δύο ταμείων των εργαζομένων στο επικουρικό του ΙΚΑ έκανε και η διοίκηση της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, εφαρμόζοντας τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα Ταμεία αυτά είναι το ΤΑΠΙΛΤΑΤ (επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της πρώην Ιονικής) και το ΤΑΠ (ταμείο που λειτουργεί με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων της πρώην Πίστεως).

ΙΚΑ: Σε δύο 48ωρες πανελλαδικές απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, στις 29 - 30 Νοέμβρη και 12 - 13 Δεκέμβρη 2006, διεκδικώντας προσλήψεις και την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» καλεί σε μαζική συμμετοχή με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 10 π.μ. οι συμβασιούχοι του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», απαιτώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ