Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη δουλιά

Κινητοποιήσεις στους δήμους, καθώς χτες το ΣτΕ «επικύρωσε» την παραμονή τους σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας

Το πανό των ταξικών δυνάμεων στην πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Το πανό των ταξικών δυνάμεων στην πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των εκπροσώπων τους στην ΤΑ, που τους θέλουν ομήρους. Μια πολιτική που χτες, για μια ακόμη φορά, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας προσφυγές συμβασιούχων που ουσιαστικά ζητούσαν τη διεύρυνση του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου (164/2004).

Μέσα σ' αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, στους ΟΤΑ, οργανώνουν την τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 28 Νοέμβρη (11 π.μ.- 3 μ.μ.). Η Συντονιστική Επιτροπή ΟΤΑ Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση και στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην πλατεία Βάθης, στις 11.30 το πρωί. Στη στάση και την προσυγκέντρωση καλεί τους συμβασιούχους στο υπόλοιπο Δημόσιο και η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ).

Στα πλαίσια των πολύμορφων αντιδράσεων, οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ανω Λιοσίων, που βρίσκονται εδώ και μια βδομάδα σε επίσχεση εργασίας, προχώρησαν χτες σε κατάληψη του Δημαρχείου και του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Ξένιος», από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι, διεκδικώντας να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους οφείλονται, μόνιμη και σταθερή δουλιά, κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων και πέρασμα όλων των υπηρεσιών στο Δήμο.

Από την κατάληψη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, διαβάστηκε «στον αέρα» ανακοίνωση του σωματείου, ενώ μετά από πιέσεις πραγματοποιήθηκε εκπομπή αφιερωμένη στον αγώνα και τα αιτήματά τους. Στο πλευρό των 550 συμβασιούχων και των οικογενειών τους βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο Δήμο, συμμετέχοντας στις πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Στον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλιά βρίσκονται και οι συμβασιούχοι του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι χτες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Στη συγκέντρωση, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους βουλευτές της περιφέρειας, παραβρέθηκε μόνο η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση». Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι συμβασιούχοι του Δήμου Υμηττού (πραγματοποιούν πικετοφορίες και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου) και οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στο Δήμο Ιωαννίνων (επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ