Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΜΕΣ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Εντείνεται το αδιέξοδο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα από το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, για την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στις δομές αποασυλοποίησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με θύματα τους ψυχικά πάσχοντες και τους εργαζόμενους, διοργανώνουν εργαζόμενοι των δομών και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 10 π.μ.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να περάσουν όλες οι δομές στην ευθύνη του κράτους, με σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα, για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό κ.ά. Οπως επισημαίνει, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ αποποιούνται την υποχρέωση του κράτους για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας υψηλού επιπέδου και προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ευαίσθητου τομέα.

Η κυβέρνηση παρέδωσε την αποασυλοποίηση των ψυχικά πασχόντων στους ιδιώτες και τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά - μετά τη λήξη των ευρωπαϊκών κονδυλίων - μειώθηκε η χρηματοδότηση των δομών και οι εργαζόμενοι σε πολλές δομές παραμένουν απλήρωτοι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και μειώνεται η φροντίδα προς τους ψυχικά πάσχοντες. Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Ιρις» παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες και όπως ενημερώθηκαν από τον εργοδότη τους δεν αναμένεται να πληρωθούν ως το Μάρτη του 2007! Ταυτόχρονα, κάποιοι ιδιοκτήτες δομών προκρίνουν ως «λύση» να αναλάβουν το κόστος λειτουργίας των δομών οι ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι σε δομές «ερευνώνται» τα περιουσιακά στοιχεία των ψυχικά πασχόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ