Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Ούτε σπιθαμή του λιμανιού στους ιδιώτες

Συγκέντρωση σήμερα έξω από τον ΟΛΠ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, υψώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στη φιλομονοπωλιακή πολιτική που παραδίδει το πρώτο λιμάνι της χώρας στις πολυεθνικές και ετοιμάζει ταυτόχρονα τη χαριστική βολή στην παραγωγική δραστηριότητα της ναυπηγοεπισκευής. Σήμερα το μεσημέρι, όπως έχουν αποφασίσει όλα τα σωματεία της Ζώνης, θα γίνει παύση εργασιών στο μονό μεροκάματο και συγκέντρωση στις 3 μ.μ. στο μέγαρο του ΟΛΠ.

Τους σχεδιασμούς για το λιμάνι, οι εργατοτεχνίτες τους νιώθουν ήδη στο πετσί τους. Η κυβέρνηση προσπαθώντας να απονευρώσει τη Ζώνη, ώστε να γίνει εύκολο θύμα για τις πολυεθνικές που θέλουν μάντρες για τα κοντέινερ, έχει ξεκινήσει επιχείρηση για το ξεπούλημα των δύο πλωτών δεξαμενών που αποτελούν τα βασικά της εργαλεία. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται εδώ και δύο μήνες σε εξέλιξη και οι εργατοτεχνίτες έχουν μπλοκάρει σχετική απόφαση που προσπάθησε να περάσει η διοίκηση του ΟΛΠ. Ομως, τώρα ο ΟΛΠ κωλυσιεργεί στο να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και εργασίες συντήρησης των δεξαμενών που απαιτεί ο Νηογνώμονας, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.

Οι εργατοτεχνίτες απαιτούν να ξεκινήσει εδώ και τώρα η επισκευή των δεξαμενών και επιπλέον να γίνει άμεσα η χωροθέτηση της Ζώνης και με νόμο να διασφαλιστεί η μη αλλαγή χρήσης της ναυπηγοεπισκευής όπου αυτή πραγματοποιείται σήμερα, δηλαδή από τις δεξαμενές Βασιλειάδη, τους μόλους της ΔΕΗ και της Δραπετσώνας, μέχρι το Πέραμα και την Κυνοσούρα Σαλαμίνας.

Επίσης, τα σωματεία της Ζώνης δίνουν διορία μέχρι το τέλος της βδομάδας στην κυβέρνηση για να τακτοποιήσει το ζήτημα με το εποχικό επίδομα, αφού, ενώ τα δικαιολογητικά από τα Σωματεία είναι τακτοποιημένα εδώ και περίπου ένα μήνα, χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς μόνο σε όσους δικαιούχους κατέθεσαν μόνοι τους τα δικαιολογητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ