Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βαρβαρότητα

Παρά τις διακηρύξεις περί «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», το ανάλγητο πρόσωπο της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, που βάζει τη μεγιστοποίηση του κέρδους πάνω και από την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, φάνηκε τις τελευταίες μέρες απέναντι στο πρόσωπο μιας νέας κοπέλας με σοβαρό πρόβλημα υγείας, η οποία για 6 μέρες αντιμετωπίζεται από τον ΟΤΕ σαν εργαζόμενος β' κατηγορίας. Συγκεκριμένα η Κ. Α. (φοιτήτρια στο ΑΠΘ), πέρασε 2η στη διαδικασία επιλογής για την υπηρεσία πληροφοριών του ΟΤΕ (11888) στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε κανονικά την εκπαίδευση, υπέγραψε τη σύμβαση αφού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (και γνωμάτευση γιατρού που βεβαιώνει ότι η εν λόγω εργαζόμενη είναι ικανή προς εργασία) και ξεκίνησε να δουλεύει.

****

Την 1η μέρα της υπηρεσίας της (22/11) και αφού πέρασαν 2,5 ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων της, την κάλεσε ο προϊστάμενος και της ανέφερε ότι δεν μπορεί να εργαστεί λόγων του προβλήματος υγείας που έχει. Από κείνη τη στιγμή αρχίζει ένας «Γολγοθάς» ψυχολογικός και ουσιαστικός για την εργαζόμενη φοιτήτρια. Με παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, μηνύσεις και αναφορές στον προϊστάμενο, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εργαζόμενη όρθωσε το ανθρώπινο ανάστημά της. Τι έγινε και τι γίνεται όμως με δεκάδες άλλες περιπτώσεις που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας; Ετσι αμφισβητείται με τον πιο βάρβαρο και ρατσιστικό τρόπο το δικαίωμα της εργασίας σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας που σπρώχνονται στο περιθώριο της ζωής.

****

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ποια είναι η πολιτική ασφάλισης - και ιδιαίτερα υγείας - των νέων εργαζόμενων, ακόμα και από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες (όπως ο ΟΤΕ) που χρηματοδοτούν μέσα από ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων (εδώ του ΤΑΠ - ΟΤΕ) την «εθελούσια αποχώρηση» χιλιάδων εργαζομένων, αλλά αρνούνται να δεχτούν έστω και την πιθανότητα της ασφάλισης (άρα και της εργασίας) ενός νέου εργαζομένου με επείγουσα ανάγκη για εργασία, λόγω και της κατάστασης της υγείας του.

Κύριοι, της ελεύθερης οικονομίας, των αναδιαρθρώσεων, της μείωσης του εργατικού και ασφαλιστικού «κόστους», προς δόξα των κερδών σας, ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ.

Εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!


Ζ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ