Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Σήμερα η κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων

Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Απασχόλησης

Την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων να μην επιτρέψουν να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων ένα ακόμα «χαράτσι», όπως αυτό που προωθεί η κυβέρνηση μέσα από το «μίνι Ασφαλιστικό» για τις εξετάσεις της προληπτικής ιατρικής, αναδεικνύει η παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σήμερα, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Απασχόλησης, τα Συνδικάτα Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Λογιστών της Αθήνας. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι θα πορευτούν στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ.

Με την προωθούμενη ρύθμιση, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να καταβάλουν συμμετοχή σε εξετάσεις όπως γυναικολογικές, προγεννητικού ελέγχου, προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά 6-12 ετών, καθώς και στον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων, ενώ ήδη τις πληρώνουν μέσα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του 1999. Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που με το νόμο 2676/99 είχε κάνει την αρχή του χαρατσώματος, ορίζοντας ότι οι δαπάνες άσκησης της προληπτικής ιατρικής βαρύνουν τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, δηλαδή τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Την απόσυρση της εν λόγω ρύθμισης απαιτεί με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ