Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑμΕΑ
Αγωνιστικός γιορτασμός της 3ης Δεκέμβρη

Τη δική του αγωνιστική σφραγίδα στην 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ), προβάλλοντας τα αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους, ετοιμάζεται να βάλει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα με σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και οι οποίες θα κορυφωθούν με παναναπηρική συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη.

«Για την 3η του Δεκέμβρη η κυβέρνηση εξασφάλισε τη συναίνεση των συμβιβασμένων - διεφθαρμένων ηγεσιών του αναπηρικού κινήματος και όχι μόνο, όμως οι αγωνιστές ανάπηροι και οι οικογένειές τους θα είναι στους δρόμους του αγώνα» τονίζει η ΣΕΑΑΝ. Και καλεί στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα ειδικά σχολεία, επιβάλλει τροφεία, καταδικάζει τους ανάπηρους στην ανεργία, εκβιάζει και τρομοκρατεί, ανατρέπει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή:

  • Κυριακή, 3 Δεκέμβρη, 12 μ. παναναπηρική αγωνιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Δευτέρα, 11 Δεκέμβρη, 12 μ. στο μνημείο του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα του μεγάλου προγκρόμ ενάντια στους ανάπηρους της Κατοχής.
  • Τρίτη, 12 Δεκέμβρη στη 1 μ.μ. η ΣΕΑΑΝ με την επιτροπή νεολαίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30, ενάντια στην ανεργία, για μαζικές προσλήψεις.
Μόνο παχιά λόγια

Σε «διαγκωνισμό» των κύριων υπεύθυνων για τη βαρβαρότητα που βιώνουν οι ανάπηροι, για το ποιος θα δηλώσει περισσότερο «ευαίσθητος» για τα ΑμεΑ, εξελίχτηκε χτεσινή εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για την 3η Δεκέμβρη. Ανερυθρίαστα και με την απόλυτη ανοχή της συμβιβασμένης ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) - που πρωτοστάτησε στην εκδήλωση - ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε για σημαντικά βήματα προόδου για την αναβάθμιση της ζωής των ΑμεΑ (!), ενώ έγινε και η σχετική διαφήμιση της Κάρτας Αναπηρίας, που προωθείται για την παραπέρα περικοπή των δικαιωμάτων και παροχών προς τα ΑμεΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ