Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΙΡΙΣ»
Τρομοκρατική απειλή σε εργαζόμενο

Στην τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου και στις συστάσεις της Αστυνομίας προσφεύγει η εργοδοσία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Ιρις» για να κάμψει την αγωνιστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων απ' τους εργαζόμενους που τους έχει απλήρωτους απ' τον περασμένο Αύγουστο. Η «Ιρις» λειτουργεί δομές αποασυλοποίησης στα πλαίσια του προγράμματος «Ψυχαργώς» και, σύμφωνα με στοιχεία απ' το υπουργείο Υγείας, έχει εκταμιεύσει το 66% των χρημάτων που ζήτησε για το 2006. Για τα απλήρωτα μεροκάματα οι εργαζόμενοι με τη στήριξη του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων πραγματοποίησαν τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, νοσηλευτής που εργάζεται σε οικοτροφείο της «Ιριδας» πρωταγωνίστησε στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων - ειδοποιήθηκε απ' την εταιρεία να προσέλθει την επομένη για να παραλάβει την απόλυσή του. Χτες, ο εργαζόμενος μαζί με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση στα κεντρικά γραφεία της «Ιριδας», που βρίσκονται στου Παπάγου, δηλώνοντας ότι δε δέχονται την απόλυση. Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Κούτας αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους και κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε στα γραφεία την ώρα που αποχωρούσε η αντιπροσωπεία. Στη συνέχεια ο εργαζόμενος πήγε στην εργασία του και έμεινε μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Χτες το απόγευμα ο εργαζόμενος δέχτηκε τηλεφώνημα απ' το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου. Ο αστυνομικός του έκανε συστάσεις ότι οι διεκδικήσεις γίνονται με ...«διάλογο» και όχι με την εισβολή σε ιδιωτικό χώρο - όπως χαρακτήρισε ο αστυνομικός την παράσταση! Αμεση διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου έγινε και από το ΠΑΜΕ.

Οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης

Οι καθυστερήσεις των πληρωμών των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της αποασυλοποίησης σε συνδυασμό με την περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης στα κονδύλια. Χτες μια ομάδα δέκα εταιρειών με τριάντα δομές αποασυλοποίησης -χρησιμοποιώντας και τους ίδιους τους εργαζόμενους, που έχουν απλήρωτους από τρεις μέχρι και δέκα μήνες - πραγματοποίησε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Αντιπροσωπεία - στην οποία συμμετείχαν οι εργοδότες - συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είπε ότι θα ζητήσει απ' τον υπουργείο Εθνικής Οικονομίας πρόσθετο κονδύλι 19,5 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του 2006.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλυπτικό υπόμνημα (2010-07-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας (2008-07-17 00:00:00.0)
Απλήρωτοι έξι μήνες (2008-07-16 00:00:00.0)
Πάλη ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα (2007-03-07 00:00:00.0)
Δομές απλήρωτης εργασίας (2006-06-09 00:00:00.0)
«Αποασυλοποίηση» - χρυσωρυχείο για τους ιδιώτες (2005-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ